Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

25
Nov
K4x4: Synaptic & Phi w Dan Curtin & Yoshi
23:00
TBA


K4x4: SYNAPTIC & PHI w DAN CURTIN (us) & YOSHI (it/de)
25/11 * 23.00 @ K4 klub, Ljubljana

#Synaptic floor:
DAN CURTIN (Peacefrog, Metamorphic / ZDA)
ZERGON (Synaptic)
UTTI (Synaptic)

#PHI floor:
YOSHI (Libertine, ITA)
EVANO (Phi)
NIKOLAJ (Phi)

- – - – -

Na prvem letošnjem SYNAPTIC večeru v pomlajeni K4 se bo z domačo podporo na glavnem plesišču predstavil prekaljeni zvočni kozmonavt DAN CURTIN. Malo plesišče tokrat prevzemajo DJi, producenti in podporniki elektronike iz novonastalega kolektiva PHI, ki praznujejo izid prve plošče na njihovi istoimenski založbi. Obrobje klubske funkcionalnosti raziskujoče skladbe je za vinyl only izdajo prispeval v Berlinu situirani DJ in producent EVANO, ki se bo s tehno setom predstavil v sklepni fazi dogodka. Pošteno dozo visokokakovostnega housa, techna in deep electra bo na čelu philozofov odmerjal tudi vedno bolj opazni Berlinski zbiratelj plošč, DJ in producent YOSHI.

 

 

DAN CURTIN
se kiti z devetimi albumi in preko šestdesetimi samostojnimi izdajami v samem vrhu glasbenih založb, kot so Peacefrog, Paper, Klang, Soma, Strictly Rhythm in nenazadnje njegova platforma Metamorphic. Svoj inovativen, zahtevnemu poslušalcu in prožnemu plesalcu ljub zvok, že od zgodnjih devetdesetih razvija na podlagi dolgoletnega rokovanja s prodornimi žanri osemdesetih, kot so hip hop, new wave in elektro. Njegove kompozicije, ki se žanrsko umeščajo v analogno sintetiziran house in tehno zvok Chicaga, Detroita in ameriške vzhodne obale, odlikujeta v kontekstu plesne elektronike relativno kompleksna prepletenost večplastnih ritmov in melodij ter visoka energičnost, ki skupaj kontrirata monotoniji in banalni klubski utilitarnosti njegovih sodobnikov. Največji adut Curtinovih stvaritev, za katere navdih črpa iz dolgih večerov opazovanja zvezdnega neba s teleskopom in nočnih voženj skozi bližnji Cleveland, pa je morda skrivnostno, brezčasno, neskončno, celo transcendentalno ali poduhovljeno kozmično vzdušje, ki ga uspejo vedno znova pričarati v še tako skromni sobici.

YOSHI
si ime deli z dinozavrom, ki v seriji Nintendovih videoigric nastopa ob boku najbolj znanega vodovodarja na svetu Super Maria. Prav tako kot digitalni Yoshi poželjivo izteguje jezik po skritih priboljških, ki jih z Mariom lovita širom virtualnih pokrajin, tudi navdušeni berlinčan skrbno pretakne vsak kotiček trgovin s ploščami, ki mu prekrižajo pot. Yoshi je kot DJ aktiven že od šestnajstega leta, po tranziciji iz Rima v Barcelono in nazadnje v Berlin je leta 2015 izšel njegov produkcijski prvenec Different Shades na založbi Instruction, kmalu za njim pa skupna plošča z Marieu na založbi Hardworksoftdrink. Letos je s prijatelji v Berlinu ustanovil soimenski kolektiv, klub in založbo Libertine, na kateri mu med izdajami delata družbo uveljavljeni Onur Ozer in nadarjeni rojak Saverio Celestri.

Vabljeni na transdimenzionalni rejv!

- – - – -

KLUB K4
Kersnikova 4, Ljubljana
www.klubk4.org // www.facebook.com/klubk4

VSTOPNINA/ ENTRANCE FEE

INFO: info@klubk4.org

GARDEROBA / LOST & FOUND
k4garderoba@gmail.com