Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

2
Aug
Joss Stone


Joss Stone je od malih nog zapisana glasbi. Njena prva ljubezen je postala in ostala soul glasba.

Kot komaj 13-letna deklica je že nastopala z zahtevnim repertoarjem legendarne soul izvajalke Arethe Franklin, s 16-timi leti pa je že osvajala vrhove svetovnih glasbenih lestvic.

26- letna Joss v svoji karieri niza uspeh za uspehom, vse skupaj pa ji uspeva na presenetljivo lahkoten način. Pravi, da je njena skrivnost  ljubezen do življenja in predanost do soul glasbe.

Po duši je razposajena upornica, predvsem takrat, ko bosonoga pleše po odru ali ko strastno razpravlja o temah, ki jo navdušujejo.

Na letošnji turneji, ki jo je poimenovala »TOTAL WORLD TOUR«, si je za cilj zadala, da bo obiskala prav vsako državo.  Na svetovnem zemljevidu turneje »TOTAL WORLD TOUR« je svojo zastavico zapičila tudi v Ljubljano.

Na turneji bo nastopila  na stadionskih koncertih, takšen bo v Sydneyu, ter tudi na odročni, neznani tropski plaži v Burmi, kjer bo uprizorila „jamming session“.

„Rada bi raziskala in razumela univerzalni glasbeni jezik v vsaki državi na tem planetu. Glasba na ljudi vpliva pozitivno, pokaže nam, da si prav vsi prebivalci planeta delimo enake lastnosti: vsi jočemo in vsi se smejimo. Glasba je čustvo in skupaj z glasbo smo enotni. Turneja bo naporna in zagotovo čustveno močna-  verjamem, da bo to neverjetno potovanje, polno novih spoznanj“ Joss Stone

Biografija Joss Stone:

Leta 2003, je kot komaj 16-letna pevka presenetila glasbeno javnost z večkrat platinastim prvencem ‘The Soul Sessions’ na katerem je tudi velika uspešnica ‘Super Duper Love (Are You Diggin’ on Me?) Pt. 1′. Melodičen sodoben soul, prijetno raskav in energičen vokal ter pozitivna energija so prepričali tako poslušalce kot kritike. Podobno uspešno se je leto kasneje godilo drugemu albumu ‘Mind Body & Soul’ na katerem je bila uspešnica ‘You Had Me’. Tako za pesem, kot album je leta 2005 prejela nominacijo za nagrado Grammy in bila najmlajša britanska izvajalka, katere album je pristal na prvem mestu domače lestvice albumov.

Leta 2007 je sledil album ‘Introducing Joss Stone’ s katerim je končno dosegla tudi ameriški trg in na lestvici Billboardovih 200 albumov pa pristala med prvimi petimi albumi, kar je pomenilo drugo najboljšo uvrstitev britanske solo izvajalke. Leta 2009 je izšel ‘Colour Me Free!‘ in se uvrstil med najboljših 10 Billboardovih albumov. Album je posnela v nekaj tednih v maminem klubu v Devonu.

» Vse je šlo narobe, začeli smo iz nule«, pove v smehu Joss. » Morali smo pripeljati vso opremo, snemali smo v več različnih sobah, zato se nismo slišali med sabo…ampak imeli smo se noro dobro! «

Šlo je za zadnji album, ki ga je izdala za matično založbo, saj je tri leta kasneje album ‘LP 1′ ustvarjala pod okriljem lastne založbe Stone’d Records ter ob avtorski in producentski pomoči soustanovitelja zasedbe Eurythmics, Davida A. Stewarta. Leta 2012 je izdala nadaljevanje prvenca z naslovom ‘‘The Soul Sessions Vol. 2′, ki hkrati predstavlja tudi četrti zaporedni album s katerim je dosegla deset najboljših na Billboardovi lestvici.

Joss Stone se je leta 2009 že predstavila slovenskim poslušalcem na celodnevnem glasbenem dogodku, kjer so nastopili tudi nekateri najbolj znani slovenski izvajalci. Tokrat pa se bo ta svetovna glasbena zvezdnica predstavila sama in v Kinu Šiška zagotovo pripravila pravo novodobno soul poslastico.