Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

20
Mar
Jon Spencer & The Hitmakers
20:00
16€ predprodaja, 19€ na dan dogodka, 12,8€ d-š-u


Prekaljeni roker Jon Spencer se vrača v Šiško! Legendarni stari maček newyorškega podtalja, ki ga poznamo iz zasedb Blues Explosion, Pussy Galore, Boss Hog in drugih nam bo z novo spremljevalno zasedbo tokrat predstavil svojo prvo samostojno ploščo, ki se po mnenju Clash Music ponaša z nekaterimi najbolj nalezljivimi kitarskimi linijami in najboljšimi skladbami njegove dolgoletne kariere.

Čistokrvni rokenroler, divji mož newyorške garaže, vrhovni kitarski jebač – da, Jon Spencer se vrača, da nas odreši z valom umazane nažigancije, divjih vokalov in groovy-as-fuck ritmov. Ob pomladnem obisku Šiške nam bo predstavil svojevrsten mejnik v svoji karieri, svojo prvo solo ploščo Spencer Sings the Hits!, na kateri je v klasike plesnega rokenrola vrgel molotovko garažnega punka. Na odru bodo kultnega možakarja spremljali Sam Coomes (Quasi), MSord in Bob Bert (Pussy Galore, Sonic Youth), poleg novega materiala pa seveda ne bodo umanjkali hitiči bendov Blues Explosion, Heavy Trash, Pussy Galore ter drugih.

SLIFT

Rokersko fešto bo otvoril francoski trio Slift, ki si je v čaše očitno vmešal krepko mero psihedelikov. Bendov septembrski prvenec La Planète Inexplorée je namreč prvovrsten šus natripiranosti Can, rockerske urgentnosti MC5 in stonerske puščave Kyuss, zvarjen tekom jammanja pozno v noč in krepko zalit z ljubeznijo do nebrzdane znanstvenofantastične norosti. Distorzirano opustošenje in manično udrihanje vam bodo stopili možgane, a saj pravijo, da uporabljamo le kakih deset odstotkov možganov. Hitro po karto, naj bo ostalih 90 odstotkov za rokenrol sto na uro!

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže mojekarte.si.

Organizacija: Kino Šiška.