Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

20
Jul
JOKE
21:00
5€ do 22h, 8€ kasneje


JOKE (Francija)

JOKE NI ŠALA!

JOKE ni šala. Joke je besna formacija, strgana z osemčlenske verige nekje na marginah Pariza. Joke so zlepljen mozaik drobcev punka, rocka, reggaeja, hip-hopa in šejkanih beatov Afrike. So še en kulturni šok, ki prihaja iz zahodnih meridijanov, in še en multi-kulti bordel iz katerega se vračaš s praskami v ušesih. In zakaj je v tem usranem svetu vse naprodaj?

Francoski levičarski in večni protivladniki se gredo glasbeno-kulturni upor s peno na ustih. Na živce jim gre marsikaj, predvsem pa stanje v času brezmejne demokracije – v narekovajih seveda. Nezadovoljni so z otopelo potrošniško mediokriteto, ki bo kupila tudi drek, če se bo svetil. “Kad je bal, nek bude maskenbal!” Potemkinov blišč sosedovega vrta mora imeti vsak, če ga potrebuje ali ne. In ta vrt je potrebno zaliti z betonom, ki bo platforma za šoping centre brez meja. Brezmejno dobro, kot ribe v vodi, pa se Joke pod vplivom rakije, ki so ji posvetili komad Under rakija, počutijo na naših skupnih, zdaj zamejenih prostorih.

Joke so nas prvič obiskali poleti 2005, ko so se z razpadajočim avtobusom polnim mladih francoskih nomadskih glasbenikov ustavili na Metelkovi v sklopu turneje AOLF?!, s katero so v naslednjih letih z veliko radirko brisali meje in povezovali glasbenike s področja nekdanje Jugoslavije ter nam skoraj fiktivne Francije. V tej mineštri resničnih glasbenih interakcij so se odlično znašli St!llness, Antenat, Vuneny, SARS, Superhiks in Red Five Point Star.

Poldrugo desetletje mednarodnih turnej, na katerih se hranijo z različnimi vplivi, Joke še naprej širi svoj organski crossover zvok. Lahko bi jim rekli državljani sveta ali pariški kombo, ki premaguje ovire, da bi zagotovil glasbo za vse na robu. Funk in rock’n’roll v duši, soukous, afrobeat, hip hop, ragga in še kaj prehajajo skozi mlin tega benda. Njihovo sporočilo je zaskrbljeno in celo zgroženo … brez moralnosti. Kot bi se Afrika in Balkan srečala v salonu Red Hot Chili Pepers in se dala dol z The Clash. Kolektivna izkušnja, ki pušča bogato sled. Ja, JOKE ni šala!

After: Andrej Pervanje (Radio Študent)

Vstopnina: 5 € do 22h, 8 € kasneje

Music policy: crossover rakija/punk/rock/reggae/afrobeat/hip hop

*v primeru slabega vremena bo prireditev potekala v dvorani s pričetkom ob 21h!

Fb dogodek >>