Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

5
Apr
Jojo Mayer/Nerve
20:00
16€ predprodaja, 18€ na dan dogodka


Jojo Mayer, eden najbolj samosvojih, eklektičnih jazz bobnarjev sedanjega časa prihaja s svojim električnim kolektivom NERVE.

Jungle/drum’n’bass/jazz party time! FB dogodek>

ZASEDBA:
Jojo Mayer: bobni
John Davis: bas kitara
Jacob Bergson: klaviature
Aaron Nevezie: tonska in zvočna obdelava

Jojo Mayer, v Švici rojeni newyorški bobnar in povezovalec različnih žanrov in scen, se je v zgodnjih letih uveljavil preko sodelovanj z glasbenimi velikani kot sta Dizzy Gillespie, Nina Simone in Monty Alexander. V poznih devetdesetih letih Jojo Mayer s svojim pionirskim povezovanjem jazza z drum’n’bass, jungle in drugo plesno klubsko glasbo, stimuliral povsem nove, vznemirljive glasbene hibride in zabrisal meje med jazz podijem in klubskim plesiščem.

NERVE so se razvili iz legendarnih newyorških partijev Prohibited Beatz, ki jih je proti koncu 90. let prejšnjega stoletja organiziral prav Jojo Mayer. Kolektiv, ki je sprva služil kot platforma za eksperimentalno interakcijo med DJ-ji, vizualnimi umetniki, glasbeniki in publiko, se je navsezadnje izoblikoval v dobro uglašeno skupino, v okviru katere so premišljen format vnaprej programiranih glasbenih slogov medsebojno opraševali z improviziranimi glasbenimi nastopi v realnem času. Zasedba je v okviru tega formata posvojila širok nabor elektronskih slogov, od staromodnega jungla, dub stepa ali glitch beatov do minimala, tech housa in česarkoli, kar se še lahko izogne definicijam žanra. Ob vsem tem je bendu uspelo novo publiko seznaniti z improvizirano glasbo in navsezadnje popeljati tradicijo jazz improvizacije, močnih ritmov in slogovnega razvoja v digitalno dobo. Hkrati so sprejeli bistvo rock ‘n’ rolla, kar pomeni, da uživajo in pokažejo sredinec vsakomur, ki ga to moti. Zasedba NERVE prevprašuje in presega razmerje med človekovo ustvarjalnostjo in digitalno tehnologijo. Ustvarili so novo obliko glasbenega izraza, ki je dandanes povsem edinstvena.

NERVE imajo poleg osrednje sestave iz bobnov, basa, klaviatur in zvočne obdelave v živo pogosto še podporo širokega nabora gostujočih glasbenikov z vsega sveta. Poleg dolgoletnih sodelavcev, kot so Roli Mosimann, Jason Lindner in Takuya Nakamura, so se jim občasno pridružili tudi Bugge Wesseltoft, Dj Shadow, MC XIS, Sean Pelton, Tim Lefebvre, Karsh Kale, MC Malik Work, Salt Cathedral, Vernon Reid, Moshen Namjoo in mnogi drugi.