Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

11
Apr
Jinx
21:00
18€


Skupina Jinx letos obeležuje 20 let glasbenega delovanja, ob tej priložnosti pa so se odločili za serijo koncertov po Hrvaškem, Sloveniji, Srbiji, Bosni in širše.

Kot tudi pri drugih ’20-letnikih’ je aktivnost skupine v polnem zamahu in zagotovo lahko pričakujemo obletnico na več različnih, a sorodnih umetniških platformah, pa naj gre za koncerte, glasbo za gledališče in mjuzikle, slikanje, razstave, glasbeno produkcijo ali nove pesmi, so povedali.

Vrhunsko zabavo ob skupini Jinx seveda lahko najprej pričakujemo na odru, za katerega skupina pripravlja izjemno atraktiven presek svoje kariere – ne bo manjkalo uspešnic kot so Tamo gdje je sve po mom, Na Zapadu, Smijem se, Da smo se voljeli manje, Bye Bye Bye Baby Bye… To pa so samo nekatere ob celi vrsti dobro poznanih pesmi, ki so postale medgeneracijski evergreeni.

Ob tej priložnosti pevka Yaya nagovarja tudi slovenske oboževalce, saj Jinx pripravljajo koncert tudi v ljubljanski Cvetličarni. ‘Jinx smo zelo srečni, da bomo igrali serijo koncertov ob naši 20. obletnici glasbenega dela in delovanja. Veselimo se že vnaprej, da bomo skupaj pregnali slabe vibracije in presežek žalosti okrog nas. Vrgli bomo pozitiven urok na vse, ki bodo prišli v živo zaplesat in se zabavat z nami.’

Koncert v Ljubljani bo sicer prvi koncert v napovedani seriji, ki so jo poimenovali “20 YEARS OF JINX”. Zgodil se bo v petek, 11. aprila. ‘Na Ljubljano nas veže veliko spominov in velika baza oboževalcev, zato se tega koncerta kot prvega v vrsti zelo veselimo.’ Jinx sicer že mnogo let uživajo status ene od najbolj zanimivih glasbenih poslastic na tem prostoru.

Jadranka Ivaniš – Yaya – vokal
Gordan Muratović – Coki – kitara
Berko Muratović – bobni
Marijan Gudelj – klaviature
Kruno Cvanciger – bas
Igor Pavlica – trobenta
Miron Hauser – trombon
Ivan Kovačić -saksofon