Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

7
Nov
Jerusalem In My Heart
21:00
8€ predprodaja, 10€ na dan dogodka


Po nepozabnem psihedeličnem potovanju, na katerega so nas maja odpeljali Kanadčani Suuns, nam bosta novembra avdiovizualno poslastico pripravila njihova kolega in sodelavca Jerusalem In My Heart! Dvojec tradicionalno arabsko glasbo in sodobne elektronske kompozicije spaja v hipnotične zvočne avanture, nastop v živo pa podkrepi s projekcijami na 16-milimetrskem filmskem traku.

Radwan Ghazi Moumneh in Charles-André Coderre sta se nam kot Jerusalem In My Heart prvič predstavila v okviru festivala Sonica leta 2015, ko sta zbrane v bunkerju v Argentinskem parku navdušila z intimnim dogodkom, “na katerem so se poklopili vsi aspekti”, kot ga je opisal Radio Študent. Takrat sta nam predstavila še vedno aktualno drugo samostojno ploščo If He Dies, If If If If If If, izdano pri založbi Constellation (Godspeed! You Black Emperor, Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra, Tindersticks, Ought, Colin Stetson, Carla Bozulich, Do Make Say Think …) – ploščo, ki po mnenju revije Clash “komunicira onkraj kulturnih in časovnih meja” in si zasluži visoko oceno 8/10.

Nasploh je za Moumnehovo glasbeno ustvarjanje značilno črpanje iz oziroma mešanje vplivov iz obeh njegovih domov, Montreala ter Beiruta, kar njegove avantgardne, post-rockovske, na trenutke celo droneovske skladbe navdaja z orientalsko vitalnostjo. Poleg že omenjenega albuma diskografija Jerusalem In My Heart obsega še prav tako odlično sprejet prvenec Mo7it Al-Mo7it ter skupno ploščo s Suunsi, izdano pri založbi Secretly Canadian in preprosto poimenovano Suuns and Jerusalem In My Heart, ki združuje najboljše vidike obeh zasedb.

Edinstveno zvočno izkušnjo na odru z vizualijami na 16-milimetrskem filmskem traku dopolnjuje Coderre, dvojec pa se bo v Šiški oglasil tik preden se kot eden od programskih kuratorjev letošnje izdaje odpravi na znameniti nizozemski festival Le Guess Who?. Strastno, intenzivno in izvirno podajanje arabske glasbe v sodobnem kontekstu je tako zagotovo doživetje, ki ga ne gre zamuditi.