Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

10
Feb
Jeff Kolar in Eduardo Raon
20:00
vstop prost


Trojni koncertni dogodek cikla ZVO.ČI.TI so.und.ing DUO v katerem se bosta predstavila dva edinstvena glasbenika in zvočna umetnika. Jeff Kolar in Eduardo Raun bosta izvedla po eno solo skladbo, večer pa zaključila s skupno skladbo ustvarjeno prav za ta dogodek.

Koncertni program:

Jeff Kolar: Other Voices (2010)
Serija performansov, natisnjenih materialov in avdio izdaj/predvajanj, ki obkrožajo radijske glasove. Glasovi lovijo radio, pri čemer izkoriščajo enosmerno predvajanje: pošiljatelj distribuira eno-smerno, zaprto mrežno pot, drugi glasovi z uporabo doma izdelanih radijskih naprav in večprostorskega predvajanja vpeljuje radio kot odprto platformo.

Eduardo Raon: On The Drive For Impulsive Actions REDUX (2013)
Krohot, smejanje, zehanje, prepiranje in celo ubijanje so družbeno nalezljiva vedenja, ki so mnogo manj racionalna kot mislimo, da je človeška narava lahko. Raon v tem delu uporablja harfo, daxophone in video v kombinaciji s pretanjenim občutkom za kompozicijo in improvizacijo in s tem ustvarja emocionalno nabit perfrormans.

Jeff Kolar & Eduardo Raon: Skip Distance (premierno delo, 2015)
Dragi gospod, gospa, gospodična,
Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite 10. februarja 2015 v dvorani Komuna v KinoŠiška, da bi proslavili podobnosti, namesto, da bi iskali razlike; da bi sodelovali in ne tekmovali, da bi pozitivno in namensko ZAOBŠLI RAZDALJO.

Dress code: sproščeno (casual)
Vaša gostitelja,
Eduardo Raon & Jeff Kolar

O avtorjih:
Jeff Kolar je zvočni umetnik in kustos. Njegovo delo, ki bi ga lahko označili kot »cefranje zvočnikov« (Half Letter Press) ali »čudovita čudnost« (John Corbett), uporablja različne platforme, radio oddajanja kratkega dosega in perfromans. Jeff je aktiven v raziskovalni skupini free103point9, ki se ukvarja z umetnostjo radijskega oddajanja, je ustanovitelj in kurira eksperimentalno radijsko platformo Radius.
http://jeffkolar.us/

Eduardo Raon je portugalski harfist in skladatelj, ki živi v Ljubljani. Ukvarja se s širokim estetskim spektrom, ki vključuje vse od sodobne glasbe, jazza, eksperimentalne glasbe, etna, noisa, popa, retra, rocka, do elektronske glasbe. Konec leta 2013 je pri lizbonski založbi SHHPUMA (Clean Feed) izdal svoj solo prvenec The Drive For Impulsive Actions.
www.eduardoraon.com

O projektu:
Projekt glasbenih ciklov ZVO.ČI.TI so.und.ing DUO, ki usmerja pozornost na glasbene dvojice, v letu 2015 nadaljuje pota razpiranja sodobno glasbenih pristopov, združevanja in povezovanja domačih in tujih glasbenikov. V združevanju perspektiv, metodologij, tehnologij, estetik produciranja novih umetniških del se seveda izpostavlja vprašanje kakšne potenciale skriva dialoško pogojena ustvarjalnost?

ZVO.ČI.TI so.und.ing DUO predstavlja samostojna dela in nastope izbranih avtorjev, ki jih zaokroži nova skupna so-avtorska skladba. Na ta način se razpira vpogled v heterogene estetske, politične, osebne pristope k glasbenemu komponiranju, ter možna preoblikovanja, nadgradnje, zdrse in vrzeli, ki nastopijo v prostoru vmesnosti in prekritja – na mestu, ko ednino nadomesti dvojina. Duet namreč ni izbran samostojno s strani avtorjev, temveč je predložen od zunaj. Povabilo, kot izhodiščna točka, se premišljuje kot polje potencialnosti; v dialogu, izmenjavi, skupnem delu na daljavo in v živo med ustvarjalci vznika in se oblikuje v novo zvočno delo. Oblikuje in odpira nove vezi, medosebna, mednarodna sodelovanja in mreženja, pri čemer je Ljubljana postavljena kot vozlišče srečanja in srčika utripa, ki te vezi poganja.

Produkcija: CONA Zavod za procesiranje sodobne umetnosti
www.cona.si
Kurator: Brane Zorman
Besedilo: Jasmina Založnik, Brane Zorman
Partnerji: CUK Kino Šiška, JSKD

Program zavoda CONA podpira Mestna občina Ljubljana
ZVO.ČI.TI so.und.ing DUO podpira Ministrstvo za kulturo RS