Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

6
Jul
Japandroids
20:00
12€ predprodaja, 15€ na dan dogodka, 9,60€ s popustom


Prvi julijski petek se bomo dvignjenih rok in ob glasnem prepevanju himničnih refrenov vzneseno podali v poletje. Z novo ploščo nas bo namreč obiskal divji kitarski dvojec Japandroids, ena najboljših zasedb sodobnega indie rocka, ki nas je v živo prepričala že ob obisku leta 2012.

Tri plošče, trije zadetki v polno. Post-Nothing (2009), Celebration Rock (2012) in lanska Near to the Wild Heart of Life so Kanadčana Japandroids ustoličile za novodobna kralja srčnih rock napevov, ki jim je najlepše pritegniti na glas, s prijatelji ob strani in pivcem v roki. Kar zavrtite si npr. “The House That Heaven Built” ali “Fire’s Highway” in ostanite pri miru, če lahko. Kitara, bobni in par spevnih vokalov, springsteenovski zanos in nebrzdanost garažnega punk razgrajanja – popoln recept za hud komadič.

Energična glasbenika sta s svojimi “malimi rockovskimi himnami, ki dajejo občutek svobode” (Radio Študent) Šiško prvič razgrela leta 2012, tisto leto, ko je Celebration Rock kot za stavo pobiral nazive najboljše plate leta – SPIN je dvojec celo razglasil za bend leta. Po napornem koncertnem urniku sta si vzela nekaj let odmora za okrevanje in se pod vplivom Toma Waitsa, Townesa Van Zandta ter The National vrnila s svojim najbolj zloščenim studijskim izdelkom do zdaj. “Tako kot njegova predhodnika tudi Near to the Wild Heart of Life obsega osem skladb. Osem skladb je namreč standardna predloga za izvrsten rokenrol album: Raw Power od The Stooges, Born To Run Brucea Springsteena, Marquee Moon od Television, IV od Led Zeppelin, Horses Patti Smith, Paranoid od Black Sabbath, Remain in Light od Talking Heads, Master of Puppets od Metallice, itd.,” pravita. Res je. V živo se prepričamo julija.

 

Pred Japandroids bo nastopila mlada četverica The Mint, ki s parom kitar, basom, bobni in vokalom rada zganja hrup. Seznam idolov se začne z Nirvano in drugih umazano zvenečih stalnicah devetdesetih let prejšnjega stoletja, poleg nabiranja izkušenj na naši Špil ligi pa so mladci osvojili že marsikateri domači in tuji oder.

Vstopnice v prodaji prek spleta in na Eventimovih prodajnih mestih.

Organizacija: Kino Šiška.