Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

8
Dec
Izštekanih 10
20:00
15€ predprodaja


8. decembra 2015 ob 20h Val 202 v ljubljanskem Kinu Šiška znova pripravlja posebno rajžo letošnjih Izštekancev z naslovom IZŠTEKANIH 10. Vsem, ki so ali še bodo gostovali v oddaji letos in bodo decembra stepali smetano svojih nastopov, se bodo pridružili še gostje MI2. Za češnjo na torti bodo tokrat z godali poskrbeli člani SIMBOLIČNEGA ORKESTRA. Vstopnice so že v prodaji na Eventimovih prodajnih mestih in na www.eventim.si.

MI2

HAPPY OL’ McWEASEL

MURAT & JOSE

SMAAL TOKK

NOCTIFERIA

SAME BABE

ROBERT JUKIČ z Nino Vodopivec in Gordano Hleb

ALL STRINGS DETACHED

BO!

NINA BULATOVIX

NATRILETNO KOLOBARJENJE S PRAHO

MONOWI TWINS

člani SIMBOLIČNEGA ORKESTRA

Tak je seznam nastopajočih zasedb na letošnjem veselodecembrskem izštekanem dogodku IZŠTEKANIH 10 v Kinu Šiška. Gotovo še pomnite, da so Valovci soroden koncert pod naslovom Izštekanih 20 pripravili že decembra 2013 ob dvajsetletnici oddaje. Plejadi velikih izštekanih imen so se takrat pridružili člani Simfoničnega orkestra RTV Slovenija. Ker je bilo imenitno in dvorana nabito polna, so lani nadaljevali s sorodnim konceptom, ki so ga nasloviliIzštekanih 10. Med letom namreč v studiu Vala 202 uprizorijo deset izštekanih oddaj in čudovito jih je bilo predstaviti vse hkrati, na prazničen način, pred občinstvom. Za dodatne zvočne presežke je lani poskrbel Big Band RTV Slovenija. In tudi letos je več kot deset dobrih razlogov za vnovično izštekano druženje na odru in pod njim!

Manifestacija IZŠTEKANIH 10 torej grozi postati tradicionalna. Koncept je preprost. Oddaja praviloma poteka v intimi radijskega studia in poslušalcem vanj dovolimo pokukati kvečjemu s pomočjo spletnega video prenosa. Želja, da bi se pridružili in stvar doživeli v živo, je vselej veliko. Tudi izvajalci za svoj skrbno pripravljen nastop radi požanjejo aplavz. Vsak povod za praznovanje je dobra stvar. Torej: praznujmo izštekano leto vsako leto, ob izteku, decembra! V nadvse primerno dvorano Kina Šiška povabimo do 1000 ljudi in jim ponudimo pregled tega, kar smo med letom počeli. Vsak od izvajalcev bo z dvema skladbama predstavil svoje najbolj izštekane trenutke. Nekateri pa bodo šli še dlje ter svoje studijsko izštekavanje nadgradili z novimi skladbami in novimi aranžmaji. Pri tem jim bodo v pomoč godalci ljubljanskega SIMBOLIČNEGA ORKESTRA. Za nameček pa bodo v goste prišli rogaški rokerjiMI2, ki ste jih v lanskem in predlanskem izštekanem druženju najbolj pogrešali.

Z nami bodo: ljubljanski raperski duo MURAT & JOSE; izjemni glasbeni avtor in basist ROBERT JUKIČ s projektom “Ženske”, na Izštekanih 10 bosta z njim nastopili nekdanja Tabujevka Nina Vodopivec in operna pevka Gordana Hleb; Primorska region’s own gangsta raper SMAAL TOKK; angažirani rokerji s Celjskega BO!; pesniško-glasbeni dvojec NATRILETNO KOLOBARJENJE S PRAHO, mariborski alternativci NINA BULATOVIX, keltski folkpankerjiHAPPY OL’ McWEASEL, metalske legende NOCTIFERIA, vedno samosvoje in neulovljive SAME BABE, čudoviti ženski rock duo ALL STRINGS DETACHED in temačni alter countryjaši MONOWI TWINS. Ter gostje MI2 in člani Simboličnega orkestra. Si lahko sploh privoščite manjkati?

POVEZAVE:

http://val202.rtvslo.si/2015/01/izstekani-odmevi/ – IZŠTEKANIH 10 2014

http://4d.rtvslo.si/arhiv/aritmija/174322508 – IZŠTEKANIH 10 2014

http://val202.rtvslo.si/2013/12/izstekani-po-izstekanih-20-v-kinu-siska/ – IZŠTEKANIH 20 2013

http://4d.rtvslo.si/arhiv/aritmija/174261506 – IZŠTEKANIH 20 2013

www.val202.si/izstekani

www.facebook.com/izstekani

http://4d.rtvslo.si/arhiv/izštekani

www.poglej.si/izstekani