Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

6
Dec
Izštekanih 10: Sounds of Slovenia
20:00
15€ predprodaja


Tudi ob izteku letošnjega leta Val 202 in oddaja Izštekani pripravljata tradicionalno manifestacijo Izštekanih 10, naslov tokratne je Sounds of Slovenia.

V Kinu Šiška bo 6. decembra 2016 ob 20.00 nastopilo prek dvajset vrhunskih slovenskih instrumentalistov in ravno toliko vidnih slovenskih vokalnih solistov. V prenovljenih, okrepljenih, nenavadnih, nepričakovanih, skratka maksimalno izštekanih izvedbah boste slišali številne znane slovenske skladbe zadnjih let. FB dogodek>

Sounds of Slovenia je podvig, ki so ga slovenski glasbeniki prvič pripravili pred osmimi leti, ob izteku slovenskega predsedovanja Evropski uniji. Več kot dva ducata glasbenikov je tedaj slovenske ljudske viže preobleklo v sodobne, energične, urbane aranžmaje in jih izvedlo na nekaj imenitnih koncertih, izdali pa so tudi album Sounds of Slovenia(Celinka, 2014). Za letošnjih Izštekanih 10 bodo podobno storili s sodobnimi slovenskimi popularnimi skladbami. S tistimi, ki bodo nekoč ponarodele. Pod umetniškim vodstvom multiinstrumentalista in komponista Janeza Dovčaso se zbrali vidni glasbeniki: basist Jani Hace, kitarist Robi Pikl, bobnar Sergej Randjelović (vsi člani Elevators in mnogih drugih zasedb), mutipraktik Boštjan Gombač, tubist Goran Krmac, vsestranski Klemen Kotar, sekcija pihal in trobil, godalca Barja Drnovšek in Bojan Cvetrežnik in drugi člani Simboličnega orkestra, legendarni tolkalec Nino Mureškič, članice in člani skupine Jararaja…  ter mnogi drugi, seznam še zdaleč ni končan.

Pred mikrofonom se bodo zvrstili pevci Rudi Bučar, Matevž Šalehar – Hamo, Maja Pihler – Bilbi, Eva Hren, Vesna Zornik iz Katalene, Ana Bezjak, Metod Banko, Nika Perunović iz Patetica, ženska vokalna skupina Katice, Bort Ross, Saša Vipotnik iz skupine Neomi, Brina Vogelnik, Aleš Hadalin, Nejc Sajovic in Jaša HedžetUroš Buh, Jan Tomšič in še kdo. In repertoar? Ta naj za zdaj ostane še skrivnost, izdamo le to, da bo kajpak sestavljen iz skladb sodelujočih pevcev, da jih je bilo veliko izglasovanih za Popevko tedna na Valu 202 in da jih vsekakor zelo dobro poznate. No, v prenovljenih, posebej za Izštekanih 10 pripravljenih verzijah seveda še ne…

Izštekanih 10: Sounds of Slovenia bo že četrta izdaja decembrske inventure pred občinstvom v sklopu oddaje Izštekani na Valu 202. Po praznovanju dvajsetletnice oddaje leta 2013 z naslovom Izštekanih 20, na katerem so sodelovali tudi godalci Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, se je koncert ustalil pod imenom Izštekanih 10. Leta 2014 so k sodelovanju pritegnili Big Band RTV Slovenija, leta 2015 pa članice in člane Simboličnega orkestra. Vsako leto se je v razkošnem triurnem koncertu na odru zvrstilo prek sedemdeset glasbenikov, vse je posnela tudi Televizija Slovenija, povezoval pa jih je avtor in voditelj oddaje Izštekani Jure Longyka.

www.val202.si/izstekani

www.facebook.com/izstekani

http://4d.rtvslo.si/arhiv/izštekani

www.soundsofslovenia.com

www.facebook.com/soundsofslovenia