Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

27
Feb
Intimno: Martin Ramoveš
20:00
4€


INTIMNO: MARTIN RAMOVEŠ

Martin Ramoveš je stripar in kantavtor, ki od leta 2007 vodi tudi svojo skupino, enostavno poimenovano Martin Ramoveš band. Njihovi energetsko nabiti koncerti so samosvoja spojina kontrastov. Kantavtorska poetika z rockovskimi temelji se včasih udejanji kot blues ali country, drugič se z divjim riffom zapodi v udarne inštrumentale, nato pa se spet umiri v melanholiji. Avtorska glasba skupine temelji na besedilih Martina Ramoveša, ki svoje verze pogosto upodablja v stripih. Med izdajami Martina Ramoveša zato najdemo tudi glasbene albume v stripu.

Martin je leta 2017 izdal tudi solo album pod okriljem založb Stripburger in Klopotec. Za album Astronomi je besedila pesmi upodobil v obliki stripa, kateremu je priložena zgoščenka. Konceptualna zgodba spremlja glavnega protagonista veveričjega junaka med iskanjem izginulega drevesnega zaveznika.

Na večeru Intimno lahko pričakujemo tako skladbe s solo izdaje, kot tudi v solo aranžmaje prilagojene pesmi iz bendovskih izdaj. Glasbeni nastop bo s pomočjo naše hišne VJke opremljen tudi s stiparsko navdahnjenimi projekcijami!

Vstopnina: 4 €

Music policy: striparska kantavtografija

Fb dogodek >>