Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

2
Nov
Indekš: White Wine
20:00
6€ Indekš, 8€ redna cena


Potem ko je samosvoj trio White Wine kot eno najprijetnejših presenečenj letošnjega MENT Ljubljana s svojim teatralnim nastopom navdušil nabito Menzo pri koritu, se Joe Haege in njegova kompanjona v Ljubljano vračajo s povsem novo ploščo! Killer Brilliance pri založbi Altin Village & Mine, domovanju uglednežev, kot sta Deerhoof in Xiu Xiu, izide konec septembra, deci belega pa si bomo v Šiški lahko privoščili le dober mesec zatem.

White Wine, projekt, ki je ustanovitelja legendarne math rock zasedbe 31Knots in člana bendov Tu Fawning ter Menomena, Joeja Haegeja, iz ZDA privabil v Nemčijo, se na novem albumu Killer Brilliance spopada z dandanašnjim svetovnim redom in odnosi moči, v katere zagrize z zajedljivimi kitarami, repeticijo elektronsko generiranih beatov, trdnimi bobnarskimi temelji in po potrebi celo s fagotom. Haegejev neobičajen kantavtorski izraz z distopičnostjo synth punk benda poznih sedemdesetih let prejšnjega stoletja še vedno pomagata uravnotežiti Fritz Brückner in Christian “Kirmes” Kuhr, trio pa med poznavalci velja za eno najbolj navdušujočih imen evropskega podtalja.

K temu slovesu je nedvomno pripomogla edinstvena odrska predstava, ki ušesom hudičevo prijazne melodije spleta v neposreden art rock teater pod energičnim vodstvom karizmatičnega Haegeja. To je potrdil tudi februarski nastop zasedbe na festivalu MENT Ljubljana, ki ga je Louder Than War opisal s pridevnikoma “veličasten” in “izvrsten”. Nekaj pač je na tem bendu – nekaj posebnega, nekaj tiste dopadljive nenavadnosti, ki je proslavila skupine, kot sta Devo in Talking Heads. White Wine radi pravijo, da je življenje kratko, zato ne bodi kreten. V Šiški prikimavamo modremu vodilu in dodajamo: pridi raje na koncert in kozarček.