Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

11
May
Indekš: Raketkanon + Broken Lock
20:00
10€ predprodaja, 12€ na dan koncerta, 8€ Indekš


Vreden svojega imena, ta belgijski četverec vse glasneje poka po evropskih klubih in festivalih v veliko veselje fenov Jesus Lizard, At The Drive-In, Refused, Melvins in drugih večnih biserov hrupnega rocka, hkrati pa dajejo kontinentalni odgovor na mlajše hrupače tipa Metz ali Girl Band. V veselje nam je, da je eksplozivni kanon tokrat naciljal Slovenijo, kjer se bodo rakete razletele kar na treh koncih. Ključavnico bodo prelomili prekaljeni črnomaljski prog/post/hard/core rokerji Broken Lock.

Raketkanon nastopijo brez milosti, šokirajo, zabavajo, odbijajo in privlačijo. Po izidu prvenca RKTKN#1 so razturavali po odrih po vsej Evropi, julija 2014 pa so se utaborili v razvpitem chicaškem Electrical Audio Studiu, da so lahko svoj drugi album (RKTKN#2) posneli s Stevom Albinijem (Nirvana, The Pixies, Neurosis, The Jesus Lizard …).

Raketkanon so s svojimi nižje uglašenimi kitarami, donečimi bobni, deformiranimi vokali in brnečimi basovskimi sintetizatorji, za povrh pa še s posluhom za izvrstne komade, brez dvoma eden zanimivejših bendov na trenutni evropski underground sceni.

Raketkanon vas zgrabijo za ovratnik, vas brez usmiljenja zvlečejo iz cone udobja, se vam postavijo po robu in vam pustijo vtis, ki ga ne boste pozabili tako zelo kmalu.

FB dogodek>