Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

27
Oct
Indekš: Punčke + Dandelion Children
20:00
10€ predprodaja, 12€ na dan koncerta, 8€ Indekš


“Ništa nije kako se čini odlikuje dobra uigranost Punčk.” – Radio Študent, 25. 8. 2016
“Skupit ćemo snage, ne brini. Sve ćemo zidove porušiti. Narast ćemo veliki i pronaći se u gomili.” – Punčke, pesem Olovo

Po nastopih na festivalih Exit, Sziget, Superuho, v Križankah in Zagrebu kot predskupina Queens Of The Stone Age se bodo na samostojnem koncertu v okviru cikla Indekš predstavile hrvaške Punčke!

Nekdanja šestčlanska zasedba se je leta 2010 vrnila na sceno vrnila v zasedbi Lucije (kitara/vokal), Ruby (bobni) in Anje (bas). Publika in mediji jih često opisuje kot indie-pop-band s primesmi Television, Joy Division, Patti Smith in drugih. Na sceno so z velikimi koraki stopile že s prvencem Robot koji hekla (2010), ki mu je sledil EP Mehanizmi obrane (2012) in čislana plošča Sunčano s povremenom oblakom (2013). Prejšnje leto so se podale v studijsko okolje in posnele album Ništa nije kako se čini, ki je izšel marca letos, pospremila pa sta ga singla Ocean in Protiv nas.

Ljubljanski trio Dandelion Children je izkušena zasedba, ki ima kljub mladosti za seboj že sedem albumov in številne nastope po domačih in tujih klubih, festivalsko dogajanje jim ni tuje, saj so med drugim nastopili tudi na festivalu Exit. Ustvarjajo, ker pač morajo, glasba je medij preko katerega se najbolje izražajo, nastopi pa zmes udarnih riffov, menjavanja instrumentov in neustavljive energije. Dandelion Children so nastopili tudi v Bordeauxu ter v Madridu, na Izštekanih 2013, nastop na 24h party people pa tudi na Exit festivalu. Trenutno (spet) snemajo novo plato pri Petru Deklevi.