Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

7
Jun
Indekš: Liima (Tatu Rönkkö + Efterklang / 4AD Label)
20:30
10€ predprodaja, 12€ na dan koncerta, 8€ Indekš


Za konec študijskega Indekš leta še finalni dvojček!

V prvem delu dvojčka bomo priča premiernemu ljubljanskemu nastopu novega skandinavskega indie fenomena Liima. Gre za povsem nov projekt, v katerem so ustvarjalne sile združili finski perkusionist Tatu Rönkkö ter danska trojica Mads Brauer, Casper Clausen, Rasmus Stolberg, ki jih poznamo kot Efterklang. Liima svoj album prvenec z naslovom “ii” izda 18. marca 2016 pri eminentni založbi 4AD.

Posebna ponudba: Indekš dvojček (+koncert Deradoorian & Napravi Mi Dete): 13 EUR. Vstopnice>

Liima po finsko pomeni lim – lepilo. In res so se v projektu zlepili finski tolkalski ustvarjalec Tatu Rönkkö in danska trojica, ki je dobro leto nazaj na ljubljanskem koncertu navduševala pod imenom Efterklang in, ki je nedavno za tem rahlo pavzirala svoje delovanje in se posvetila drugim projektom. Najbolj aktiven je prav novi bend Liima, v katerem je četvorka zlimala skupaj izkušnje, ideje, zvoke, ki so jih spravljali skupaj na rezidencah v Berlinu, Madeiri, Istanbulu in na Finskem. Kot pravijo fantje sami, jih je koncept kratkih, časovno omejenih rezidenc z zaključnim koncertom, navdihnil s sežim načinom spontanega in intenzivnega ustvarjanja, razvijanja koletivne ustvarjalne zavesti in dinamike.
Rezultati bodo 18.marca obelodanjeni na albumu, ki bo izšel za založbo 4AD, ki je sicer tudi gnezdo Efterklang in mnogih aktualno najzanimiveših ustvarjalcev od Ariel Pinka prek The National do Tune-Yards. LIIMA Official Website.

Facebook dogodek>