Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

11
Feb
Indekš lekcija: Sea + Air
20:00
10€ predprodaja, 12€ na dan koncerta, 8€ Indekš


V okviru drugega letošnjega Indekš večera se na oder Komune vrača simpatični grško-nemški indie-pop par SEA + AIR, ki je lani jeseni za kultno neodvisno založbo Glitterhouse izdal nov album “Evropi”. Za uvod se bo predstavila sveža domača zasedba Monowi Twins, katere avtorska glasba je prepojena z vplivi “dark americane”, Nicka Cavea, Wovenhand …

FB dogodek>

SEA + AIR sta prejemnika cele vrste nagrad za novince (vključno z nemško nagrado za nove skladatelje leta 2015 in bienalno nagrado za novince v kulturi v stuttgartski regiji leta 2013), sta tudi redna gosta številnih pomembnejših televizijskih programov v Franciji (arte), Italiji (Rai 5) in Nemčiji (ZDF, ARD), kjer sta prikazala svoje edinstvene večopravilne nastope in rabo starodavnih glasbenih inštrumentov. V prvih štirih letih sta odigrala več kot 600 razprodanih koncertov, delno kot headlinerja, delno kot predskupina raznolikim glasbenikom od The White Stripes in Whitney Houston do Sufjana Stevensa ter si po vsej Evropi pridobila zvesto publiko.

Naj zveni še tako anahronistično, se vsake toliko pojavi ljubezenska pesem, ki si utre pot skozi gosto meglo kritike in cinizma naših časov. You Are, zadnji single grško-nemškega dueta SEA + AIR, je take vrste pesem. Vse od njunih začetkov v letu 2011 je na koncertih prav ta pesem najbolj priljubljena (akustična verzija iz oddaje TV Noir je na YouTubu zbrala preko 100.000 ogledov), zato sta se za svoj najnovejši album Evropi odločila posneti orkestralno različico. Morda se bo sprva zdela otožna, a njena zmožnost, da v hladnejših mesecih razsvetli spletne in radijske krajine, je značilna za album kot celoto, nakazuje pa tudi njegovo uspešnost, saj se je na nemških lestvicah povzpel do 49. mesta. SEA + AIR spletna stran>

Monowi Twins je ljubljanski duo, ki ga tvorita Sanja FC in Andi Koglot. Dvojec preigrava mešanico alternativnega rocka s pridihom t.i. temačne amerikane in folk glasbe. Monowi Twins sta se poslušalcem prvič predstavila s kratkometražnim EP-jem “5 Tales” ki je izšel v Aprilu 2014, temu pa sta sledila še dolgometražni “Hush Now” ter temačnejši EP “Then There Were Three”.

Njuna glasba popelje poslušalce v svet zaprašenih in osamljenih cest, zakotnih vasi, absurdne atmosfere ter v skorajšnjo parodijo ameriške popularne kulture. Z besedili predstavljata temačne zgodbe, naracije in osebne izpovedi. Zasedba je v celoti akustična saj se banju in vokalu pridružijo še violina (Gašper Povše), čelo (Eva Razložnik), bobni (Robi Bulešič) in kontrabas (Luka Dobnikar).
Monowi Twins Bandcamp>