Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

11
Dec
Indekš lekcija: Rangleklods
21:00
10€ predprodaja, 12€ na dan koncerta, 8€ Indekš


Energični danski Elektro-pop duo se vrača v Kino Šiška. Po eksplozivnem nastopu spomladi leta 2013, ki se je končal z vsesplošnim rajanjem na odru kOM, se Esben Nørskov Andersen in Pernille Smith-Sivertsen, vračata z odličnim novim albumom Straitjacket!

Duo Rangleklods se je prvič predstavil leta 2011 z EP-jem Home. Album je vseboval tudi single “Young and Dumb”, ki so ga v reviji NME opisali kot: »Nekaj res genialnega, hipnotičnega, specifičnega in hkrati tuje zvenečega.« S prvencem Beekeeper, ki je izšel leta 2012, sta požela izjemno hvalo tako med kritiki kot svojimi vse številčnejšimi oboževalci. Zahvaljujoč svojemu zadnjemu albumu Straitjacket pa sta se leta 2015 uvrstila med najbolj vznemirljive elektronske glasbenike.

Duo Rangleklods je že več let ena danskih zasedb, ki največ nastopajo na tujem. Med drugim sta na stopila na uglednih evropskih festivalih, kot so Roskilde, Eurosonic, Sziget, Ja Ja Ja, MS Dockville, Europavox in mnogi drugi.

S kombinacijo osupljive kompleksnosti v svoji glasbi ter pridiha neposrednosti v svojem pristopu k ustvarjanju vztrajno pridobivata nove in nove oboževalce. Navdih za njuno ustvarjanje ima prav tako širok razpon kot njuna lastna glasba. Tako Esben kot Pernille izpostavljata evokativne zvočne pokrajine industriala, kot jih najdemo pri Burialu, vztrajno iskanje izzivov in raziskovanja samega sebe, značilno za Davida Bowieja, produkcijski vpliv Briana Ena na Talking Head kot kontrast silovitosti Davida Byrna, mešanje elektronike in organskega, kot to obvladuje Dan Snaith iz zasedbe Caribou, ter celo ranljivost in pozabljene harmonije devetdesetih, ki so bile značilne za Alanis Morissette.

Rangleklods sta v svojem kobenhavnskem studiu kar dve leti garala, da bi uresničila svojo vizijo drugega albuma. Zdaj pred nas končno prihajata s svojimi novimi izdelki. Single lost u je izšel pri založbi Tambourhinoceros (Cancer, Chorus Grant, CTM & Frisk Frugt itd.).

FB event>