Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

23
Oct
Indekš lekcija: Get Your Gun + Nesebat
20:00
10€ predprodaja, 12€ na dan koncerta, 8€ Indekš


Po odmevnem nastopu na letošnjem premiernem festivalu MENT Ljubljana, se iz dežele vikingov, v okviru obsežne evropske turneje, k nam vrača udarna mračnjaška trojica.

Mešanico težaških stonerskih riffov, nordijske melanholije in najmračnejših zgodb folk glasbe sta brata Andreas in Simon Westmark skupaj z Sørenom Nørgaardom odtisnila na lanskem prvencu “The Worrying Kind”. Za njimi je leto intenzivnega nastopanja na referenčnih festivalih – od domačega Roskilda do nemškega Reeperbahna in našega MENT-a.

Album “The Worrying Kind” zveni, kot bi nekdo na rezilu noža iskal ravnovesje med resignacijo in močjo volje. Zvok benda Get Your Gun ni kot prisiljena vaja v slogu, je nekaj, kar izvira iz trenutka, ko je zasedba nastala. Njihov glasbeni univerzum je turoben kot člani benda – rodil se je v vetru izpostavljeni obrobni pokrajini, ki jo zaznamujejo prostrana območja in ozki nazori. Tako dobimo zmes težke in agresivne narave rocka, nordijske melanholije ter najmračnejših zgodb country in folk glasbe.

Iz tega izhaja nenehna dvojnost med nadzorom in ranljivostjo, pri čemer ima najpomembnejše mesto kompleksnost preprostosti, in tam, kjer je najbolj okleščena, tudi najbolj boli.

Get Your Gun vas s svojimi vztrajnimi in brezkompromisnimi koncerti, na katerih vsak ton in noto izvedejo, kot bi bila zadnja, odpeljejo v svojo puščobno temo, da bi vam pokazali luč.

V nekaj letih so Get Your Gun po Evropi odigrali več kot 160 koncertov, med drugim na festivalih Trans Musicales 2012, Reeperbahn Festival 2013, Roskilde Festival 2014 in Eurosonic Festival 2015. Na danskem nacionalnem radiu DR P6 Beat so jih izbrali za eno danskih najbolj zanimivih novih zasedb, njihov album “The Worrying Kind” pa je bil nominiran za štiri nagrade GAFFA (ki jih podeljuje največja danska glasbena revija) in na več danskih glasbenih blogih izbran za album leta.

Facebook event>
Get Your Gun FB>
Get Your Gun SoundCloud>