Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

21
Oct
Indekš lekcija: Darkstar
20:00
10€ predprodaja, 12€ na dan koncerta, 8€ Indekš


Fenomen avantgardne UK elektronike, londonska zasedba Darkstar, ki s samosvojo ambientalno estetiko in eteričnimi vokali štrli ven tako iz podzemnega basovja njihovega začetnega Hyperdub oporišča, kot tudi iz pestrega repertoarja njihove aktualne založbe Warp Records. Prvotni duo, vmes trio, zdaj pa zopet v osnovni duo inkarnaciji, se na sceno in svetovne odre vrača ob izidu novega albuma ”Foam Island”, ki za Warp izide 25. septembra.

Ustanovna člana dua Darkstar sta se prvič našla v podzemnem elektronskem brnenju londonske porajajoče se grime in dubstep scene sredi prvega desetletja v novem tisočletju. Začelo se je z udeležbo na zdaj že legendarnih prvih klubskih nočeh FWD in nadaljevalo z izidom dvojice prelomnih 12″ singlov pri famozni založbi Hyperdub, ki jo je takrat ravno snoval Kode 9. Ni čudno, da so glasbo Darkstar že v začetku označili za odstopanje od sicer razpoznavne podtalne basovske linije založbe , saj sta edinstven zvočni futurizem stapljala z avantgardno pop senzibilnostjo, na podlagi česar sta Aiden Whalley in James Young takoj začela izstopati v preobilju tedaj pojavljajočih se producentov.

Sledilo je nemirno in produktivno obdobje, ki je doseglo vrhunec v njunem vsesplošno cenjenem dolgometražnem prvencu ‘North’, na katerem se je duu pridružil še vokalist James Buttery. Darkstar je tedaj že veljal za izjemno zanimiv fenomen, za praktično edini pravi bend, ki je izšel iz britanskega sodobnega elektronskega podzemlja. To se je še dodatno utrdilo, ko sta po izidu podpisala pogodbo z legendarnimi Warp Records, kjer je leta 2013 izšel njun naslednji, kritiško izjemno cenjeni album ‘News From Nowhere’.

Novi album ”Foam Island izide 25. Septemba pri Warp Records, zunaj pa je že prvi single in video ”Pin Secure”, provokativna zmes socialne satire, črnega humorja in izkrivljenega elektronskega popa.

Facebook dogodek>