Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

14
Sep
Indekš: Bad Breeding + Dope Calypso
20:00
6€ Indekš, 8€ redna cena


V Šiškino malo dvorano prihaja po mnenju kritikov trenutno najboljši punk bend v Veliki Britaniji, Bad Breeding! Prvi Indekš paket nove sezone bo zaokrožila madžarska predskupina Dope Calypso, ki pod močnim vtisom Pixiesov nažiga garažni punk, pa čeprav brez basista.

Punk skupina Bad Breeding je na britansko glasbeno sceno treščila kot jezna pest v obraz nepravične in izkoriščevalske družbenopolitične ureditve. Črpajoč iz anarhističnih idej, besa zapostavljenega delavskega razreda in hardcora stare šole, kratki šusi kitarskega trušča in razjarjenih besedil služijo kot kritika in budnica hkrati, piko na i pa doda divji, nebrzdan nastop v živo, zaradi katerega je The Quietus četverico označil za “eno najbolj navdušujočih koncertnih zasedb v državi”. Fantje, ki so se med drugim kalili tudi na turnejah z Mastodon in Metz, v Šiško prihajajo z letošnjo drugo ploščo Divide, posneto v kaotičnem obdobju negotovosti po referendumu o brexitu.

Budimpeštanski trio Dope Calypso zase pravi, da zveni, kot da bi Buzzcocksi igrali Pixiese. Formula očitno deluje, saj plošče zasedbe, ki ima namesto basista raje kar še drugega kitarista, redno pristanejo na lestvicah najboljših madžarskih izdaj tistega leta. Garažni punkerji k nam prihajajo s svojo najnovejšo izdajo, že tretjo v treh letih, po zasedbah Gustave Tiger in Makrohang pa imamo tako spet priložnost spoznati enega od presežkov mlajše glasbene generacije naših severovzhodnih sosedov.