Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

20
Oct
Imperij
21:00
vstop prost


Imperij predstavljajo prvenec – Album 2068

Promocija albuma 2068 bo v četrtek, 20. oktobra ob 21h v Kavarni Sputnik

Band Imperij je še mlad, komaj dobro leto star bend, v katerem pa se prepletata mladostna energija in zrela izkušenost. Skupino sestavljajo bobnar in ustanovitelj skupine Julij Klemenc, kitarist Peter Horvat, vokalist in ritem kitarist Jure Salobir, klaviaturistka in spremljevalna vokalistka Katarina Kurtjak ter bas kitarist Matjaž Petek. Imperij je ena redkih neuveljavljenih skupin, ki igra izključno avtorsko glasbo s slovenskimi besedili. V osnovi so rock band, vseeno pa se skozi ustvarjanje in navdih vsakega posameznika v skupini skozi pesmi prepletajo različne podzvrsti. Tako skupina na trenutke zajadra tudi v pop, indie in alternativne vode.

Letošnje leto je za skupino izredno pestro in pomembno. S trdim delom, prepletenim z zabavo, so se iz vadbenega prostora podali na odre in posneli deset avtorskih pesmi, katere tvorijo prvi album skupine, z naslovom 2068, ki bo izšel pri založbi Dallas records.

 

Foto: Miha Kokalj

S svojim prvencem oziroma  »Prvovencem«,  kot se v skupini radi pošalijo, vas bodo skozi trenutke spomladanske lahkotnosti popeljali v svet ljubezni in romantike, prevare in s kančkom mistike obarvane pesmi. Hkrati pa z nekaterimi, skozi tiste temnejše plati človeštva, do konca, propada civilizacije – leta 2068. Mogoče je res, da ima naslovna pesem in posledično album malo negativen, kritičen prizvok, po drugi strani pa sporoča: stopimo skupaj, najdimo bogastvo in moč v medsebojnih odnosih in ljubezni! Še imamo čas, da spremenimo podobo 2068.

Poslušajte prvi singel s prvenca z naslovom ‘2068′ tukaj:
https://we.tl/9hFtFShsnr

Poslušajte Album  ’2068′ na iTunes:
http://apple.co/2dOz47x

ALBUM ’2068′ najdete od 20. oktobra dalje V dALLAS MUSIC SHOPU (MIRJE 12) IN V VSEH NORMALNO ZALOŽENIH TRGOVINAH.

Vabljeni na promocijo prvenca skupine Imperij, ki bo v četrtek, 20. oktobra ob 21. uri v Kavarni Sputnik na Tržaški cesti 128
http://www.sputnik.si/slo/koordinate/

Vstop je prost!

Link do Facebook dogodka:
https://www.facebook.com/events/1405063489522585/