Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

26
Sep
Il Divo
20:00


Največje uspešnice iz broadwayskih muziklov

DVORANA  STOŽICE

Doživite vznemirjenje in blišč z broadwayskih odrov z brezčasnimi uspešnicami iz najbolj znanih muziklov, med drugim bomo slišali »Memory« (Cats) ter »Can You Feel The Love Tonight« (The Lion King).

Posebna zvezdniška gostja večera: Lea Salonga. Mednarodni kvartet Il Divo in broadwaysko divo Leo Salonga bo v živo spremljal državni slovaški komorni orkester Sinfonietta Žilina.

Il Divo, ki so prodali že več kot 26 milijonov albumov, se bodo v Ljubljani predstavili v okviru svetovne turneje ‘A Musical Affair’.

V Stožice bodo pripeljali vznemirjenje in blišč broadwayskih noči ter nam predstavili brezčasne uspešnice iz muziklov.

Njihova posebna gostja bo Lea Salonga, filipinska pevka in igralka, ki je kot Kim – glavna vloga muzikla ‘Miss Saigon’ – prejela nekatere najbolj prestižne nagrade za muzikal in gledališče (Tony, Olivier, Drama Desk, Outer Critics in Theatre World).

Lea je prva filipinska umetnica, ki je podpisala pogodbo z mednarodno glasbeno založbo, prva, ki je izdala album za ameriški trg in ena najbolje prodajanih filipinskih umetnic vseh časov. Nastopila je v številnih muziklih, filmih in risankah, kjer je posodila svoje izjemne pevske sposobnosti številnim Disneyevim junakinjam.

Na koncertu bo Lea nastopila v duetih s  člani skupine Il Divo ter tudi v solo izvedbi.

V duhu broadwayskih noči bomo uživali v svetovno znanih uspešnicah iz muziklov: »Memory« (Cats), »Can You Feel The Love Tonight« (The Lion King), »Music of the Night« (The Phantom of the Opera), The Winner Takes it All (Mamma Mia!), »Some Enchanted Evening« (South Pacific), »Tonight« (West Side Story) in mnogimi drugimi.

“ Vesela  sem, da sem lahko del te čudovite svetovne turneje z Il Divo”, pravi Salonga. “ Že kot majhna deklica sem se navduševala nad glasbenim gledališčem. Ne bi si mogla izbrati boljše skupine, s katero bi občinstvu vseh starostnih skupin predstavila te brezčasne uspešnice. Nimam pa tudi nič proti temu, da sem na odru v družbi tako čednih moških!”

“ Seveda smo  presrečni, da se nam je Lea pridružila na svetovni turneji”, pravi Sébastien.

“Raziskovanje  repertoarja z Broadwaya je za nas nova izkušnja in veseli smo, da nam je uspelo ustvariti tako čudovit šov z eno najbolj priznanih in iskanih svetovnih zvezd. To si štejemo v čast.”

Svetovna turneja IL DIVO – A MUSICAL AFFAIR: NAJVEČJI HITI IZ BROADWAYSKIH MUZIKLOV, je četrta turneja skupine IL DIVO. Trajala bo 10 mesecev, obiskali bodo 6 kontinentov, kjer bodo uprizorili 138 koncertov.

IL DIVO

Il Divo je svetovno priznana in najbolj uspešna klasična crossover skupina.

Prodali so več kot 26 milijonov albumov po celem svetu, prejeli so preko 160 zlatih in platinastih priznanj za prodane plošče v 33 državah, nastopili so na štirih uspešnih svetovnih turnejah.

Mednarodni kvartet sestavljajo tenor Urs Buhler iz Švice, bariton Carlos Marin iz Španije, pop zvezdnik Sébastien Izambard iz Francije in tenor David Miller iz  ZDA.

Lansko leto so IL DIVO praznovali 10- obletnico delovanja, mejnik so obeležili z izidom albuma in pripadajočo koncertno turnejo s čudovito Leo Salonga. Obeta se nam večer brezčasnih melodij v vrhunski izvedbi mednarodnega kvarteta IL DIVO, svetovno priznane vokalistke Lee Salonga in državnega slovaškega komornega orkestra Sinfonietta Žilina.

Spletna stran: http://www.ildivo.com

Facebook stran: https://www.facebook.com/ildivo

Twitter: https://twitter.com/ildivoofficial

Obiskovalce vljudno naprošamo, da na prizorišče pridejo vsaj uro pred napovedanim začetkom koncerta.