Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

7
Sep
Idles
21:00
8€ predprodaja, 10€ na dan dogodka


Festival pravih britanskih kraft piv si zasluži šus pravega britanskega rocka – in težko bi našli bolj primerno zasedbo, kot so trenutno najvznemirljivejši britanski post-punkerji IDLES! Peterica bristolskih divjakov si je z letošnjim izvrstnim prvencem Brutalism že zagotovila mesto med najboljšimi izdajami leta, v Šiški pa se boste lahko septembra tudi sami prepričali, da z razlogom velja za enega najbolj vročih bendov dandanes. Za fene Sleaford Mods in Slaves!

“IDLES so ena najbolj navdušujočih britanskih skupin ta hip in Brutalism to dokazuje.”The Line of Best Fit, 9/10

[Brutalism] je ena najbolj bistrih in artikuliranih rock izdaj, ki jih boste slišali letos.”PopMatters, 8/10

“[Brutalism] je nabit z nekaterimi tako ognjevitimi skladbami in brutalno iskrenimi besedili, kot jih že dolgo nisem slišal.”Anthony Fantano, The Needle Drop, 8/10

“Eden od 20 albumov, ki jih morate slišati letos […] album, ki je ponovno iznašel temačen kotiček indie rocka.”BBC Radio 6

Ja, hajp je resničen in utemeljen, kar vam lahko potrdi tudi kdorkoli, ki je ob kitarski nažigačini IDLES cedil znoj in kri na kakšnem od letošnjih festivalov, recimo Pohodi, Rock for People, Roskildeju ali Readingu. Petčlanski bend svoj surovi post-punk črpa iz taistega nezadovoljstva in razočaranja nad družbenopolitičnim dogajanjem, ki je povrglo že Sleaford Mods, Fat White Family, Shame, Bad Breeding in Savages, iz zajetne britanske post-punk tradicije ter iz ciničnega humorja, izraža in podaja pa ga na edinstven, samosvoj in predvsem divji način.

Že zdaj je jasno, da je IDLES eden od bendov, ki ga morate videti v živo, in kje bolje kot na otvoritvi tridnevnega Festivala britanskega kraft piva? Bo piva, bo muzike – kaj še potrebujete?!

Koncert poteka v okviru Festivala britanskega kraft piva in je podprt s strani Veleposlaništva Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske v Sloveniji.