Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

15
Apr
IC3PEAK
20:00
13€ predprodaja, 15€ na dan dogodka, 10,40€ d-š-u


V Šiško prihaja vznemirljivi dvojec IC3PEAK, po reakcijah oblasti sodeč ena najnevarnejših glasbenih zasedb v Rusiji. Provokativni ruski duo, ki s križanjem alternativnega hiphopa, post-internetne basovske glasbe, eksplicitnimi, fantazijsko bogatimi besedili ter drzno vizualno estetiko osvaja novo generacijo, je prvi na frontni liniji mlade Rusije v uporu proti korupciji, moralni hinavščini in svetohlinstvu stare Rusije. Ne zamudite ekskluzivnega slovenskega nastopa preganjanega para, ki mora koncerte v lastni domovini izvajati v tajnosti – a jih kljub temu redno razprodaja.

Novembra lani sta Nastya Kreslina in Nick Kostylev, znana kot IC3PEAK, zaradi svobodomiselnih nazorov in kritike oblasti postala tarči vladnega pregona. V vsakem mestu, kamor ju je peljala turneja po domovini, so jima bili agenti varnostne službe FSB, naslednice KGB, tesno za petami, večkrat sta pristala na zaslišanju, koncerte so jima prepovedovali. A kljub vsem oviram in nemogočih pogojih je turneja šla dalje. Prizorišča koncertov so menjali in jih najavljali šele v zadnjem hipu; ko sta opravila z zaslišanjem, sta šla naravnost na oder; na celotni turneji se jima je pridružil odvetnik; za uspešen koncert sta štela že do polovice izpeljan nastop, preden so ga cenzorji prekinili.

Pregon pa je imel ravno obratni učinek, kot so si ga bržkone želele oblasti. Razprodani koncerti, izjemna podpora domačega občinstva in spodbudni odzivi iz tujine ženeta dvojec dalje. Njuna v prihodnost strmeča glasba križa alternativni hiphop in post-internetne basovske godbe z grimmovsko pravljičnostjo, njuno vizijo pa v živo krepi še močna vizualna nota. Nastop enega ta hip najbolj kontroverznih bendov na svetu obeta vrhunsko izkušnjo – ne preskočite je.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže mojekarte.si.

Organizacija: Kino Šiška.