Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

20
May
Hrupni večeri
20:00
5€


Prvi v seriji hrupnih večerov!

HRUPNI VEČERI:

MOZES AND THE FIRSTBORN (Nizozemska)
BRING ON THE VANGUARDS (Slovenija)

Poletje se bliža – in z njim sproščeni večeri na Metelkovi. In kaj je boljša zvočna podlaga brezbrižja, uživaštva in lenobnosti, kot zapohano melodična, garažno razštelana, pa vendar spevno mehka kitarska krma? In kdaj ste nazadnje slišali komad, tako neverjetno poln samega sebe, da bi mu najraje izbili kak zob, pa vendar tako speven, da po cele dneve ne gre iz ušes?

MOZES AND THE FIRSTBORN
Mozes and the Firstborn je četverica Nizozemcev, ki jo je frontman Melle Dielesen s kopico prijateljev in znancev ustanovil leta 2010 v domačem Eindhovnu. Ekipa se je na poti k prepoznavnosti odločila za dieto prvakov: zajtrkovati tiste najbolj popovske melodije Beatlov, čez dan več manjših obrokov neodgovorne, popularne garaže od benda Wavves do King Tuffa, zvečer pa avtohtona kalifornijska elektroakustična kitara ob tabornem ognju. Četudi je frontman Dielesen svoje sposobnosti pisanja pesmi nekaj časa kalil v Londonu, je prizvok sproščene kulskosti njegove zasedbe torej suvereno ameriški. Melodične ovinke druščina jemlje z lakonično lahkoto, pesmi so prepričljive, sladke in prasketajoče. Samonaslovljen prvenec skupine, ki je letos izšel pri založbah Burger in Siluh, tako sestavlja zaporedje pravih malih uspešnic, dopolnjenih z esteskimi videospoti in hipstersko instagram filter estetiko. Poletje se lahko prične!

BRING ON THE VANGUARDS
Militantno poimenovani trio iz Nove Gorice v bistvu sestavljajo čisto prijazni pobje s tendencami po preprostih, drvečih riffih, gruvajoče opletajočem basu in melodiko v rokerskih okvirih. Primorci so svoj stonerski indie rokenrol na odre prvič zvlekli pred kakim letom, od tedaj pa smo v ogled in posluh prejeli že dva videospota: doma narejen, simpatičen stop-motion za čvrsto postopajoč Too Damn!, pa razbijaške vtise iz dnevne sobe za naspidiran kamenodobni komad Pa3k. Na svoj Soundcloud profil je trojica to pomlad naložila tudi demo posnetek šestih pesmi z naslovom Passive Dreams, kjer svoje rokenrol ustvarjanje predstavi sproščeno, a hkrati suvereno. Nova domača kitarska sila, ki jo velja preveriti!

Vstopnina: 5 €

FB dogodek