Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

5
Dec
Hrupni večeri: Oathbreaker, Wife
20:00
12€ predprodaja, 15€ na dan dogodka


hrupni večeri:
OATHBREAKER (BE, Deathwish Inc.)
WIFE (DE, Profound Lore Records)

Vstopnice / Tickets: 12 € v predprodaji (On Parole)
/ 15 € na dan koncerta

FB DOGODEK

 

 

OATHBREAKER

Belgijski post-metal kvartet je eden ključnih bendov tamkajšnje novodobne scene. Kitarist Lennart Bossu je tudi član Amenra, sicer pa bend sestavljajo še bobnar Ivo Debrabandere, basist Gilles Demolder in seveda glas, krik in kri benda Caro Tanghe. Bend je na plano privrel leta 2008, v zadnjih letih povil dva celovečerna albuma (Mælstrøm in Eros|Anteros), 30. septembra pa izda album Rheia. Založba Deathwish Inc. napoveduje album kot revolucionarni, o brisanju žanrskih meja pa priča že napovedni dvojni single 10:56 / Second Son of R. Album je posnel ameriški producent Jack Shirley, redni sodelavec zasedb Deafheaven in Loma Prieta. Oathbreaker je brez dvoma svojevrsten bend, ki se ne boji različnih ekstremov, emocij in glasbenega raziskovanja. Končno ga bomo doživeli tudi pri nas!

WIFE

Samostojno raziskovanje Jamesa Kellya, frontmana post-black metalske zasedbe Altar of Plagues smo na hrupnem večeru gostili že leta 2014. Tokrat se vrača z novim EP-jem “Standard Nature” (Profound Lore Records). Ta predstavlja most med prvim izidom (EP-jem “Stoic” izdanim za čislano Tri-Angle Records) in prvencem “What’s Between”, ki ga je soproduciral še en zanimiv lik – The Haxan Cloak.
Tokrat spaja eksperimentalnost prvih izidov in bolj klasično vizijo prvenca, zvok je močnejši, sestavljajo ga plasti vokalov, melodij, terenski posnetki in beati.