Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

14
Apr
Hrupni večeri: Joliette, The Canyon Observer
21:00
8€ z rezervacijo, 10€ na dan dogodka


hrupni večeri

JOLIETTE (post-todo, Mehika)
THE CANYON OBSERVER (post-metal, Slovenija)

Dub Club:
ASHKABAD (electro-dub, Francija)

Dvojni post-šus plus doza močnih bas linij v živo!

JOLIETTE

Zasedba Joliette prihaja iz mehiškega mesta Puebla, svoj zvok pa opisuje kot post-todo oziroma post-vse. V tej žanrski malhi četverec združuje hardcore etos v svoji najboljši formi, kot ga poznamo iz časov Agnostic Front in Black Flag, preplet surovega bobnanja z jazzovsko domiselnostjo ter post-hardcorovske kitarske izlete, ki se jih ne bi branili niti teksaški sosedi At the Drive-In. Od izida prvega kratkometražca Convertirse En Agua leta 2011 je kvartet zlagoma dvigoval nivo briljantnega kaosa, emocij in himničnosti, ter ga v popolnosti zabeležil na aktualni plošči Ataxico, založeni pri Pobre Diablo v letu 2016. Energija, zgoščena na studijskih ploščah, se na koncertih katarzično sprosti, oziroma poenostavljeno – če bi Trump res postavil zid na meji z Mehiko, bi ga Joliette s svojim orkanskim nastopom nedvomno zlahka porušil.

THE CANYON OBSERVER

The Canyon Observer je petglava pošast, ki tava po močvirjih sludga, atmosferičnega black ter post-metala. Zasedba je leta 2011 nase opozorila z EP-jem Chapter 1: The Current of Her Ocean Brings Me To My Knees, štiri leta kasneje je izdala celovečerec FVCK in ga predstavila po številnih evropskih odrih, zagrmel pa je tudi na Kubi. Poleg skorajda pregovorne prijaznosti je za peterico znano, da obožuje juho ter mačke, poslušalcev pa se izmenično loteva z bobnečimi izbruhi, ambientalnimi pasažami, srhljivim rjovenjem ter dezorientirajočo meglo in svetlobnimi napadi. The Canyon Observer je sicer trenutno v fazi snovanja novega materiala, ki se utegne kaj kmalu dotakniti vaših čutil.

ASHKABAD
Po uvodnem hrupnem večeru nas čaka še edicija Dub Cluba s francoskimi electro-dubberji Ashkabad. Projekt je logična posledica druženja dveh dolgoletnih prijateljev, aktivnega beatmakerja in generatorja hudičevih ritmov Basta ter kitarista/vokalista Radja. Druži ju okus za dub glasbo, od jamajškega rootsa prek francoskega in angleškega duba do sound system in bass muzike. Živi nastopi so njuna specialiteta, kjer pride žongliranje med deep dubom, hipnotičnim stepperjem in električnim dubstepom še najbolj do izraza. Masivne bas linije bodo po dolgem času spet zatresle Gala halo!

Afterparty: OhoRoho (Dub Lab) & the W!ld Citizen (BORIS sound system)

FB event hrupni večeri
FB event Dub Club

Vstopnina:
hrupni večeri: 8 € z rezervacijo na galahala.com in 10 € na dan koncerta.
Dub Club: 5 € (prost vstop za obiskovalce hrupnega večera)