Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

20
Nov
Hladno pivo
21:00
15€ prvih sto, 18€ nadaljnja predprodaja


HLADNO PIVO, v petek 20. novembra 2015

Skupine Hladno pivo, ki svoje začetke beleži že v daljnempotrebno posebej predstavljati. Ostajajo eden največjih hrvaških rock bandov s kultnimi albumi (Džinovski, Destka, G.A.D.) in mega koncertnim spektaklom na Jarunu v Zagrebu, kjer so nastopili pred skoraj 30.000 oboževalci!

Na koncertu v Cvetličarni lahko pričakujemo več kot dve uri glasbe, od “Džinovskega”, pa do zadnjega albuma “Dani zatvorenih vrata”, ki je s strani glasbenih kritikov že proglašen za album leta.

Lokalni punkerji iz zagrebške Gajnice so spoznali v srednji šoli, začeli preigravati skladbe tujih punk in hard rock skupin in ustanovili skupino Hladno pivo. Kmalu je nastal prvi album z naslovom “Džinovski” (1993), za katerega so prejeli hrvaško glasbeno nagrado porin, deset let kasneje pa priznanje Hrvaškega helsinškega odbora za medijske dosežke pri opozarjanju na problematiko človekovih pravic.Sledilo je 8 albumov, s katerimi so vsakič znova dokazovali svojo avtorsko moč in z družbeno-kritičnimi besedili postali najpopularnejša in najkvalitetnejša hrvaška skupina. V glasbenem etru so pustili uspešnice kot so Superman”, “Pjevajmo nešto ljubavno”, “Šamar”, “Ezoterija”, “Na ovim prostorima” in druge.

Po 25-letih izjemne kariere so še vedno prijatelji in v več kot odlični formi tudi po štiridesetem letu do popolnosti odvladujejo glasbene odre. Povečini nabito polna prizorišča vseh generacij dokazujejo, da publika ceni njihovo iskrenost in predanost, frontman Mile Kekin pa zato vedno poskrbi za izdatno in energično predstavitev njihovih idej in prepričanj. V nedavnem intervjuju je povedal: »Vsi koncerti v zadnjem času kažejo na to, da je publika, poleg naših skladb, naše najmočnejše orožje, saj kamor koli pridemo, napolnijo dvorane in z nami v en glas prepevajo tako stare kot nove pesmi.«

Najatraktivnejša hrvaška rock skupina v Cvetličarni torej nedvomno obeta enega najbolj eksplozivnih nastopov to leto!

Datum:

Petek, 20. november 2015

Cene vstopnic:

Prvih 100: 15 €
Nadaljna predprodaja: 18 €

NAKUP VSTOPNIC

Predprodajna mesta:

Spletni nakup Eventim, prodajna mesta Eventim in Petrol

Lokacija:

Cvetličarna, Kranjčeva ulica 20, Ljubljana