Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

6
Apr
Hexvessel, New Keepers Of The Water Towers
21:00
10€ z rezervacijo, 12€ na dan dogodka


HEXVESSEL – Psychedelic Forest Rock

Ko je govor o finski glasbi, sta običajno dve stvari, ki nam najprej prideta na misel; tradicionalni folk songi ali nekatere forme ekstremnega metala. Finski kolektiv, ki ga vodi enigmatični frontman Mat McNerney, katerega ime bo morda zbudilo Beastmilk in Grave Pleasures fene, se gibljejo na ostrem robu retro revival scene, ki jo težko kategorna glasba izkuša dandanes. Skupine, kot so Uncle Acid & The Deadbeats in Windhand, ustvarjajo razpoložena in nevihtni zvok naravnost iz 60-ih in 70-ih let. Hexvessel počnejo nekaj podobnega, s čarovniškimi prijemi združujejo zgodnejši zvok in vibracije.

Letošnji album “When We Are Death”, ki je njihov tretji studijski in prvi za založbo Century Media, je pravzaprav po eni strani nov začetek za skupino. Vplivi velikanov, kot so The Doors, Iron Butterfly ali celo nekaj čudaškega, kot so naprimer The 5th Dimension, ki je zmes pozne ere 60-ih in zgodnjega 70’-ega folk indie earth rocka, se v njihovo psihadelično glasbo spajajo tako skladno kot se stkejo marjetice iz hipijevskih las. I HexvesselBandcamp

Iz tujega tiska:
“If you can imagine a late 1960′s folk-rock approach allied to a doomy atmosphere with added touches of lo-fi psychedelia, then you’re getting close to the timbre of Finland’s Hexvessel”
- Team Rock

Zasedba:
Mat McNerney – vokali, kitara
Marja Konttinen – vokali, tolkala
Jukka Rämänen – bobni
Simo Kuosmanen – kitara
Niini Rossi – bas kitara
Kimmo Helén – klaviature, trobenta, violina

Diskografija:
Dawnbearer (2011)
No Holier Temple (2012)
Vainolainen 7” (2012)
Iron Marsh EP (2013)
Earth Over Us 7” (2015)
When We Are Death (2016)

NEW KEEPERS OF THE WATER – Cosmic Rock
Iz skandinavskega konca kot predvozači prihajajo New Keepers Of The Water Towers. Peterica iz Stockholma, ki deluje od leta 2006, se raje, kot da bi se držala že preverjene melodične formule, usmerja k bolj progresivnim, doom, psihadeliji in stoner elementom, ki se naslanjajo na zvok 60-ih in 70-ih let in se izoblikujejo v nekaj dostopnejšega, medtem ko glasba ostaja še vedno zapletena in zanimiva za dobro usposobljeno uho. Zasedba, ki z domuje na založbi Listenable, se trenutno pripravlja na izdajo četrtega studijskega albuma “Infernal Machine”, ki bo namreč potovanje v svet klasičnega proga in vintage space rocka s harmoničnimi vokalnimi linijami. I Bandcamp

Iz tujega tiska:
“Pulsating ambiences and pounding rhythms from Sweden’s answer to Mastodon. Spellbinding stuff !” METAL HAMMER (UK)
“There’s certainly an arena-ready slickness to these six songs, one which summons Floyd, Rush and, to make this even slightly contemporary, Cave In” TERRORIZER (UK)
“This is a gem, a must for demanding listeners” ROCK HARD (GER)
“A real surprise !” LEGACY (Ger)
“This is like a total immersion in a very strange and fascinating world !” OBSKURE (FR)

Diskografija:
Chronicles (2009)
The Calydonian Hunt (2011)
Cosmic Child (2013)
Infernal Machine (2016)

FB dogodek

Vstopnina: 10 eur z rezervacijo / 12 eur na dan koncerta