Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

29
Jan
Hexenbrutal Trio
21:00
7€


Premierna predstavitev albuma, ki je konec 2015 izšel pri prekmurski neodvisni založbi God Bless This Mess. Iztok Koren in Matej Kolmanko sta svoje hrupno, hexebrutalno delovanje na pobudo oddaje Izštekani pretvorila v akustični format, pridružil pa se jima je še violinist in multiinstrumentalist Miha Kavaš. Rezultat osupljivih novih zvočnih dimenzij je odtisnjen na sveže izdanem albumu, ki bo prvič zaživel tudi v mali dvorani Kina Šiška.

Noise-industrial duo Hexenbrutal sicer deluje že od leta 2005. Leta 2006 sta se pridružila karavani Klubskega maratona Radia Študent. Po izdaji prvenca Think of me as a friend (2009) sta obredla Balkan in Evropo, nastopala sta od Berlina do Istanbula. Po odlični drugi plošči Giant (2013) in kratki evropski turneji, sta konec leta zaključila v oddaji Izštekani pri Juretu Longyki na Valu 202.

Nemalo ljudi je presenetilo, kako izjemno je ta izštekana zgodba funkcionirala v drugačnih okoliščinah, kjer je bilo “hrupno” nadomestiti z “akustično – intimnim”. V omenjeni oddaji je dvojec, okrepljen z Miho Kavašem na violini (Mlada beltinška banda, Ethnotrip), svoje skladbe odigral z naborom različnih akustičnih inštrumentov in zvočil.

Z enakim programom se je trojica februarja 2014 predstavila v klubskih prostorih murskosoboškega MIKK-a, kjer je nastal tudi posnetek, ki se je odtisnil tudi na albumu. Za snemanje in miksanje je poskrbel Plueg, naslovnico je oblikoval Gregor Purgaj, bend si je pa nadel ime Hexenbrutal trio.

Člani benda:
Matej Kolmanko – Dr. Hexen (klavir, perkusije, zvočila)
Iztok Koren – Mr. Brutal (bobni, ektara)
Miha Kavaš (violina, otroški klavir, harmonika, pojoča žaga, zvočila)

Kontakti in povezave:
Bandcamp>
GBTM Records>