Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

27
Oct
Her Name Is Calla
21:00
10€ z rezervacijo, 12€ na dan koncerta


Her Name is Calla je britanski postrock/folk kvintet. Drowned In Sound jih opisuje kot enega najdrznejših in nekonvencionalnih skupin, ki slovi po svojih močnih, intenzivnih nastopih. Do danes so izdali tri odlične studijske albume in letošnji dokumentarec/soundtrack z naslovom „A Wave Of Endorphins OST“, v pripravi pa je tudi nova, četrta izdaja „Animal Choir“.

Ob deseti obletnici delovanja bi težko obravnavali njen uspeh čez noč. Glasba skupine Her Name Is Calla lebdi nekje med svetlobo in senco, med post-rockom in folkom, zlomom in apokalipso. Ta etiketa ji je hkrati nadela blagoslov in breme. Na eni strani stremenje po žanrski opredelitvi, na drugi strani pa je edinstvena na tem področju, Her Name Is Calla ustvarja intenziven, čustveni kitarski rock, ki ga krasijo značilni vokali in izjemna uporaba dinamike in atmosfere, ki očara tako s svojo subtilnostjo kot brutalnostjo.

V živo jih je bilo moč opaziti ob nastopih skupin Cult of Luna, iLIKETRAINS, Grizzly Bear, The Twilight Sad, Jeniferever, For a Minor Reflection andin festivalih Leeds Festival, Summer Sundae, Noorderzon Performing Arts, Denovali Swingfest in Dunk!.

Zasedba:

Sophie Green: violina, vokali;
Tiernan Welch: bas kitara;
Anja Madvhani: vokali, violina, klavir;
Tom Morris: glavni vokal, klavir, kitara, banjo, orgle;
Adam Weikert: bobni, vokali, banjo.

Facebook Diskografija

FB dogodek

Vstopnina: 10 eur z rezervacijo / 12 eur na dan koncerta