Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

17
Mar
Happy Ol’McWeasel
21:30
6€ early bird, 8€ redna predprodaja, 12€ na dan dogodka


Koncert na St.Patrick’s day v ljubljanskem Orto baru

Happy Ol’McWeasel bodo 17. marca na tradicionalni irski praznik St.Patrick’s day nastopili v ljubljanskem Orto baru. Na svoj račun boste prišli vsi privrženci skupine, saj bodo fantje predstavili najboljše avtorske skladbe iz obeh albumov “No Offence” ter “Heard Ya Say!”, slišati pa bo mogoče tudi še kakšno ponarodelo irsko, zapakirano v poskočno folk punk, pivsko vižo. Predvsem pa je to dan, da se poveselimo, družimo in nazdravimo na skorajšno pomlad!

Štajerci zadnje leto ponosno predstavljaj svoj novi album “HEARD YA SAY!”, ki je nastajal v obdobju med letoma 2014 in 2015, med kritiki na tujem je požel kar nekaj odličnih recenzij in nedavno pa je izšel tudi na japonskem. Za album fantje pravijo, da je logično nadaljevanje prvenca “No Offence”, po drugi strani pa odkrivanje novih voda, ki peljejo čez divje čeri vse do sedaj neznanih svetov. Besedila odražajo družbeno kritičnost skupine in nagovarjajo posameznika, da je v slogi moč in da smo skupaj močnejši, bodisi za šankom ali v boju za boljši jutri.

 

 

Snemanje albuma je potekalo v studiju Epix Productions, za mastering pa je ponovno poskrbel nihče drug kot Mika Jussila (Apocalyptica, Nightwish, HIM) v legendarnem finskem studiju Finnvox. Nemški specializiran folk punk rock radijo je album uvrstil med deset najboljših tovrstnih izdaj v letu 2015! (vir: http://macslons-irish-pub-radio.com/html/best_album_2015.html ), Londonski spletni portal pa je pripravil odlično recenzijo (vir: https://londoncelticpunks.wordpress.com/2015/12/09/2015-reviews-round-up-part-two-will-tun-and-the-wasters-skontra-louise-distras-happy-ol-mcweasel-the-cundeez-anto-morra/).

V decembru so fanjte predstavili single Left Behind, ki so ga opremili s sporočilnim ter angažiranim videospotom s katerim opozarjajo, da vse večkrat pozabimo na složnost in spoštovanje do sočloveka. Medtem skupina že snujeje novi videospot za poskočnejšo priredbo pesmi The Pogues “Sunny Side of The Street”, ki so jo posneli za rusko kompilacijo v spomin na legendarno otoško skupino.

Nocturne Mag – recenzija (7/10): http://nocturnemagazine.net/recenzije/2263/happy-ol-mcweasel-heard-ya-say

Koncert, 17.3. Ljubljana, Orto bar 21.30
FB event: https://www.facebook.com/events/1058890347505537/
Predprodaja: http://karte24.si/glasba/happy-ol-mcwease-orto-bar-17-03-2016.html

Vstopnice:

6€ – early bird, 50 vstopnic preko Karte24.si (www.karte24.si),
8€ – predprodaja,
12€- na dan koncerta;

Preprodaja: Karte24.si, poslovalnice Kompasa v Ljubljani, Orto bar (velja za 8€ in na dan koncerta 12€).