Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

20
Jun
Hanka Paldum
20:00
od 19€ dalje


HANKA PALDUM
Festivalna Dvorana, 20. 06. 2018

62-letna Hanka Paldum je ena redkih kvalitetnih estradnih umetnic na muhasti glasbeni sceni, ki se ponaša s štirimi desetletji uspešne kariere. Eleganca, ki izhaja iz vrhunske interpretacije je že od vekomaj zmagovalna kombinacija za vse glasbene sladokusce.

Ja te volim

Sevdalinke je začela peti kot otrok (v osnovni šoli je kot solistka nastopala na proslavah), ko je postala polnoletna pa je šla na 1. avdicijo oziroma festival, kjer je seveda zmagala in začela snemati plošče. Kot mlada a posebna gostja je na veliki turneji spremljala legendo Meho Puzića – enega od najbolj priznanih interpretov bosanske sevdalinke vseh časov. Pri rosnih triindvajsetih letih je z možem ustanovila lastno diskografsko hišo Sarajevo Disk ter prejela Oskarja popularnosti kot pevka leta. Sledile se turneje po Jugoslaviji (kjer je razprodajala koncerte na stadionih in velikih dvoranah) in uspešni albumi ter podiranje rekordov v prodaji le-teh.

Ja te pjesmom zovem

Po vojni, ki jo je preživela v Sarajevu, je izšel album Nek’ je od srca (avtorji pesmi so Alka Vuica, Hari Varešanović, Amir Kazić Leo in drugi). Leta 2004 prejme od mesta Sarajevo priznanje za doprinos na področju kulture ter izvede koncert, kjer so v duetu z njo peli Esma Redžepova, Halid Bešlić, Josipa Lisac, Milić Vukašinović in Alka Vuica.

Ali pamtim još

Glasbeni poznavalci so jo okronali za Primadono bosanske sevdalinke, eden izmed njenih glasbenih učiteljev pa ji je rekel: „Ti si mala jedan prirodni dijamant, a taj dijamant treba brusiti da bi dobili brilijant“.

Crne kose

Kraljica sevdalink je poleg Himze Polovine (najpomembnejši pevec in zbiratelj sevdalink vseh časov) uvrščena v enciklopedijo dunajskega Inštituta za etnomuzikologijo, v sarajevski hiši sevdaha “ ART kuća sevdaha” pa ima svojo sobo z njenimi detajli lika in umetniških del. Posnela je tudi duete s priljubljenim sarajevskim kantavtorjem Kemalom Monteno, s Hari Mata Harijem, Dragano Mirković,…

Hanka Paldum – Kemal Monteno – SOFRA

Albumi: Iz Bosanske sehare (1979.), Sjajna zvijezdo – Narodni melos Bosne i Hercegovine (1980.), Čežnja (1980.), Sanjam (1982.), Dobro došli prijatelji (1983.), Tebi ljubavi (1984.), Nema kajanja (1985.), Bolno srce (1986.), Gdje si dušo (1988.), Kani suzo izdajice (1989.), Vjetrovi tuge (1990.), Uzalud behari mirišu (1992.), Stežem srce (1995.), Nek’ je od srca (1998.), Džanum (2001.), S’ kim si, takav si (2003.), Žena kao žena (2006.), Sevdahom kroz vrijeme(2007.), Hanka Uživo (2007.), Sevdah je ljubav (2008.), Što svaka žena sanja (2013.)

http://www.hanka-paldum.com/

HANKIN FB:
www.facebook.com/HankaPaldumOfficial/

HANKIN YOUTUBE KANAL:
www.youtube.com/channel/UCvlMjEEAqKq_FHebiCiZing

Karizma s katero se ponaša dama ob sevdalinki-glasbenemu sredstvu za izražanje ljubezenskega hrepenenja in melanholije, strasti in sreče, vsem ljubiteljem zagotavlja katarzo, ki je najbolj primerna ravno za Festivalno dvorano z omejenim številom gostov.
Glasbeni navdušenci kvalitetne izvedbe glasbe v živo, izbirčni poznavalci in balkanski nostalgiki: dobrodošli in povabljeni na prijetno nostalgično druženje, kjer se čas ustavi.
Pridružite se ljubiteljem na boemskem večeru in bodite med žlahtno družbo nostalgikov tudi vi in vaša družba – čaka vas prvovrstni glasbeni užitek!

* * *
Simpatični, vedno nasmejan ter poln energije LUKA KORENČIČ je igralec, improvizator in zabavljač. Neskončno rad sklada rime in nedvomno bo poskrbel, da bo moderatorstvo na 3. Balzam večeru gostobesedno ter polno smeha in zabave.

Eventim: http://www.eventim.si/si/vstopnice/hanka-paldum-ljubljana-festivalna-dvorana-483803/event.html

FB dogodek: https://www.facebook.com/events/466593850440383/