Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

4
Apr
Hamo & Tribute 2 Love
21:00
10€


Zasedba Hamo & Tribute 2 Love www.tribute2love.si vam bo v sklopu koncertnega spomladanskega cikla 2015 predstavila material iz nove plošče »Pol«, ki je izšla na LPju v omejeni nakladi 100 kos. Vsaka plošča je unikat, saj so Tribute 2 love sami poslikali vseh 100 naslovk.

Plošča je omenjena izključno tistim pravim fanom, ki »štekajo«, da jim resnično v kompletu podajamo svojo umetnost, svojo glasbo. Ne zato, ker nimamo za oblikovalca, ampak ker jim želimo dati celega sebe«, je potem, ko je z bendom poslikal že »nevemkateri« kos, o svojem tokratnem poslanstvu povedal Hamo.

Band se je tokrat vrnil nazaj h koreninam in izdelal albuma v »old school« stilu. »Vse je narejeno po principu »do it yourself«, posneto v placu, narisano v placu, zmiksano v placu, brez založbe, brez multinacionalk, samo naše. In ker je naše, se je vredno tudi tako potruditi, da se za dva tedna vržemo v slikarsko sceno. Ker če se sami zase ne zmigamo, se ne bo tudi nihče drug,« je še dodal Hamo. Predstavitev, do katere nas loči le še dober mesec, bo torej poleg nove Hamo & Tribute 2 love kreacije zaznamovalo tudi prepričanje, da se JE mogoče distancirati od klasičnega negodovanja sodobnega prebijajočega se glasbenika. »Da se. Moraš pač delat in potem na koncu JE« je že malo sivih las (in brade) dodal Hamo.

Ustvarjene pesmi se sicer od dosedanjih razlikujejo na prvem mestu po tem, da so izvedene izključno v slovenskem jeziku. Sicer pa gre za iskanje poti iz klasičnega bluesa, novosti pa po besedah ustvarjalcev vsebujejo manj soula in so bolj osebne, kar so že predstavili tudi z najavnim singlom »Pol«. »Gre za modernejši sound, iskali smo način, kako postaviti blues v ta čas in prostor. Na prejšnji plati smo bili Mississippi, zdaj smo Bežigrad,« za piko na i še povzamejo Hamo & Tribute 2 love, ki vas v soboto 4. aprila vabijo, da vsej njihovi »lubezni« in »polovičarstvu« v živo prisluhnete na Ortofestu v Ljubljani.

O tem, kako so zavihali rokave in slikali, priča tudi zadnji videospot: Hamo & Tribute 2 love – POL

Zasedba:

Matevž Šalehar Hamo – vokal/kitara

Denis Horvat Duki – klaviature, spremljevalni vokal

Uroš Primožič Spretan – kitara, spremljevalni vokal

Uroš Škerl Kramberger Hipi – bas kitara, spremljevalni vokal

Martin Janežič Buco – bobni/tolkala, spremljevalni vokal

 

Vstopnina – 10 €