Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

19
Feb
Hackedepicciotto
20:00
10€ predprodaja, 12€ na dan dogodka


Nomadski umetniški dvojec hackedepicciotto, ki ga tvorita basist Einstürzende Neubauten Alexander Hacke in soustanoviteljica slovitega Love Paradea v Berlinu Danielle de Picciotto, se po nadnaravnem nastopu leta 2017 v Šiško vrača s povsem novo ploščo The Current, po lastnih besedah njuno najmočnejšo do zdaj.

Hackedepicciotto smo v Ljubljani v živo prvič spoznali leta 2011, ko sta nas v sklopu turneje “Burn, Baby, Burn” ogrela za nastop twinpeaksovske sirene Julee Cruise, nekaj let pozneje pa sta nam v okviru projekta The Ministry Of Wolves pripravila pravljičen večer Grimmovih pripovedk. Album The Current je že četrti, ki ga je par ustvaril od začetka zdaj že desetletnega potovanja in nastopanja po svetu, izšel pa bo dobra dva tedna pred februarskim povratkom dvojca v Šiško.

Po puščavskih dronih albuma Perseverantia, ki sta nam ga predstavila leta 2017, in temačni melodiki njegovega naslednika Menetekel se nova plošča s pospešeno hitrostjo in energijo premika dalje, v bolj divje in plesne vode, stran od obupa in depresije. Album pridoma izrablja glasbeni porekli obeh članov, saj je na njem čutiti tako močno ritmiko Einstürzende Neubauten kot simfonično grandioznost klasične glasbene izobrazbe de Picciotto. Cinematične dronovske kompozicije tematsko črpajo iz zapostavljenega, pozabljenega proletariata britanskega predela Blackpool, kjer je par doumel, da je sodobna družba izgubila stik s sočlovekom in lastnim planetom, rezultat pa je glasbena spremljava apokaliptičnega filma – upajmo, da takšnega s srečnim koncem.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.