Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

13
Oct
Gremo na prvi rok


Že tradicionalno se bo tudi letos, v začetku oktobra, odvila prireditev GREMO NA PRVI ROK, ki jo vsako leto v imenu Univerze v Mariboru pripravi Študentski svet Univerze v Mariboru.

Prireditev se bo letošnjo jesen odvijala 13. oktobra 2015 v dvorani Univerzitetnega športnega centra Leona Štuklja v Mariboru. Nastopili bodo: Earth shock, Nude, Big Foot Mama in skupina Kingston!

EARTH SHOCK

»Za vsako ljubezen nastane pesem, za vsako pesem lepši dan…«

Vse se je začelo leta 2008 po razpadu šolskega banda. Septembra 2009 so imeli večji prvi nastop, na katerem so se prvič pojavili z imenom Earth Shock. Skupina je počasi začela pridobivati na prepoznavnosti, njihovo tri letno delovanje pa so leta 2011 okronali z albumom Takle mamo. Leta 2013 so izdali videospot za pesem z naslovom Za vsako ljubezen. Po izidu videospota so se fantje posvetili koncertiranju ter ustvarjanju nove avtorske glasbe, ki jo imajo namen posneti med prihajajočo zimo.

Več o skupini Earth Shock najdete na: https://www.facebook.com/EarthShockBand

NA ODRU OB 21.45

NUDE

»Ti si tok popularna, tvoje roke so zlatarna, ko hodiš po mestu, vsak se za tabo ozre…«

Ena koncertno najdejavnejših slovenskih glasbenih pop-rock skupin, ki je leta 2013 praznovala 20 let obstoja oz. delovanja. V okviru praznovanja so priredili dva velika koncerta – enega v Celju in enega v ljubljanskih Križankah. Skupina je nastala februarja 1993, do sedaj pa so v karieri odigrali več kot 1000 koncertov in javnih nastopov. Izdali so devet albumov – več kot 25 njihovih skladb je izšlo kot radijski singli. So »veterani« EME – od leta 1999 so nastopili kar petkrat, nazadnje lani.

Več o skupini Nude najdete na: http://www.nudeband.com/

NA ODRU OB 22.45

BIG FOOT MAMA

»In jaz grem tja, kjer je led iz severa. In jaz grem tja, kjer je plesna muzika.«

Nastali so kot srednješolska skupina, ki je preigravala rock’n’roll uspešnice, že kmalu pa začeli snemati avtorsko glasbo. Višek priljubljenosti so dosegli leta 1999, ko so veljali za rock/pop skupino desetletja, podirali rekorde prodaje in napolnili nekaj največjih koncertnih prizorišč v Sloveniji. Leta 2010 je skupina praznovala dvajseto obletnico delovanja z izidom dokumentarnega filma Tist’ dan v tednu. Skupina Big Foot Mama je to jesen stara 25 let in ob tej priložnosti so 3. septembra izdali zbirko 25 največjih uspešnic z naslovom Let 25, višek praznovanje pa je bil veliki koncert z gosti 2. oktobra.

Več o skupini Big foot mama najdete na: http://www.bigfootmama.net/

NA ODRU OB 00.15

SKUPINA KINGSTON

»Cela ulica nori, ne kliči ena-ena-tri…«

Ena najbolj priljubljenih slovenskih glasbenih skupin deluje že več kot 20 let. Zasloveli so s skladbo Ko bo padal dež leta 1996, dve leti kasneje pa so zmagali na festivalu MMS s pesmijo Cela ulica nori. Ta uspeh so ponovili leta 2002 s pesmijo Hotel modro nebo. Znani so po tem, da pustijo poseben pečat na vsaki zabavi, po pozitivni energiji, izjemni karizmi na odru ter številnih uspešnicah. 15 let delovanja so leta 2010 obeležili s spektakularnim koncertom v ljubljanskih Križankah, na katerem so posneli dvojni album Kingston v živo!.

Več o skupini Kingston najdete na: www.kingstoni.com

NA ODRU OB 02.00

 

Vstopnina bo tudi letos 2€ in bo v celoti namenjena za humanitarno akcijo “Študenti za študente”, s katero pomagamo študentom in študentkam iz socialno šibkejših okolij, ki uspešno opravljajo študijske obveznosti.

Več informacij lahko preberete na spletni strani www.gremo-na-prvi-rok.si