Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

24
Jul
Gramatik
20:00
20€ early bird, 25€ predprodaja, 30€ na dan dogodka


Julijsko pripeko bo po seriji nastopov na ameriških in evropskih festivalih dodatno zabelil nastop vročega producenta Gramatika v Križankah! Njegov edinstven set, ki variira med dubstepom, elektrom, trip in hip hopom, bo vaš dopust premaknil za vsaj teden dni.

Skupinska ogrevalna vadba bo potekala z vaditelji Blažem in Matter.

Gramatik se v Ljubljano vrača po letu presežkov: številni razprodani koncerti na vseh oseh zemeljske oble; intervju na CNN; nastop na festivalu Coachella v sodelovanju z legendarnim Wu-Tangovcem Raekwonom; njegov remix komada Erica Kransa Torture v seriji Narcos …

Če je kdo misli, da višje ne gre, ni prisluhnil njegovemu novemu albumu Epigram, izdanemu konec letošnjega marca v Gramatikovi založbi Lowtemp. Zvočno prebojen plošček (njegova neplačljiva dolvleka na Gramatikovi spletni strani nadaljuje njegovo vizijo o osvobajanju glasbe z brezplačno objavo) poleg Lea Napierja, Raekwona, Adriana Laua, Luxasa, Russa Liquida med sodelavce uvršča tudi skupino Laibach. V Ljubljani se Gramatik ustavlja po seriji nastopov na svetovnih festivalih (Amsterdam Air Open, Roskilde …) oziroma na poti na njih.

Davnega septembra 2014 so zaradi takoj razgrabljenih vstopnic za Gramatikov nastop v Križankah tekle solze po mnogih licih. Naučite se na napakah drugih in si svojo dozo gramatiziranja zagotovite pravočasno!

Vstopnice na voljo na Eventim.SI.

Blaž že od malih nog klepa in lepi napol funkcionalne beate. Prva dva EP-ja je že pri rosnih sedemnajstih letih izdal na ameriški založbi Cold Busted, kjer se je takrat mudil tudi Gramatik. Po kratkem zatišju je njegov šesti EP, enostavno imenovan zgolj b, s precejšnim odmevom založil domači Beton Records. Kot rafal so sledili kompilacijaThe b Of, album remiksov BMX in letošnji dolgometražec Don’t Listen To This. Zadnje čase ustvarja s štajerskim beat-makerjem Šuljotom in raperjem N’tokom.

Matter, dvoživka v telesih kamniškega trojca Dacha, Tunje in Levanaela, so nase opozorili s samosvojim glasbenim izrazom, polnim samoironije in abstraktnih besednih iger, javnost pa jih je prvič resneje uzrla na festivalu Tresk. Prvenec Amphibios je zgolj pritrdil njihovemu opisu samih sebe: “Matter je dvoživka. Je pritlehni brezsramni pop in vlažno zagrizeno podtalje. Je brcanje znanja in poljubno nametavanje nesmislov. Je zvok izpod kamniških gora in je abstraktna zmeda v oblakih. Je rap in ni Rap. Mrki flow.”