Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

14
Jun
Goran Bregović
21:00
7,90€


»Ko ne poludi taj nije normalan«

Spomladanski prehod v vroče poletno obdobje bo pospremil veliki in povsem nepričakovani koncert glasbenih virtuozov in magičnih veseljakov sodobnega balkanskega pop rock žanra s sarajevskim poreklom in mednarodno razpoznavnostjo. Ljubljansko poletno odprto prizorišče Gospodarskega Razstavišča bo v soboto, 14. junija, po več kot štiridesetih letih, vnovič gostilo eno najboljših in najbolj razvpitih skupin vseh časov, Bijelo Dugme, ki je s svojimi revolucionarnimi koncerti v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja očarala številne oboževalce neustavljive drzne jugoslovanske pop rock scene. Najbolj znani predstavnik skupine Goran Bregović priznava, da je legendarno skupino s prvotnim imenom Jutro ustanovil predvsem zato, da bi dekletom bil kot glasbenik bolj všeč, a je rock zasedba doživela pravi razcvet v pravem obdobju in se povzpela med najbolj iskane in pompozne rock skupine v Jugoslaviji. Na desetih ultimativnih albumih, izdanih do razhoda skupine, zasledimo odlične balade z umirjenimi in poskočnimi ritmi, okrašenimi z dovršenimi vokalnimi vložki in sicer  Đurđev dan – iderlezi, Hajdemo u planine in Ružica si bila, pod katere se podpisuje priljubljeni pevec nekdanje skupine Divlje Jagode in novo pridruženi član Bijelog Dugmeta v letu 1985 – Alen Islamović. Z njim so izdali zadnja dva albuma, bend pa je ponovno zaživel v letu 2005 ob ponovnem združenju ter skupni turneji po državah bivše Jugoslavije s tremi razprodanimi koncerti v Beogradu, Sarajevu in Zagrebu.


Bijelo Dugme na čelu z Goranom Bregovićem in Alenom Islamovičem bo novo turnejo z naslovom »Ko ne poludi taj nije normalan« pričel z nepozabnim koncertom v Ljubljani, kjer bodo obiskovalci lahko prisluhnili večini njihovih izdanih uspešnic iz najpopularnejšega obdobja skupine, del dogodka pa bo namenjen uspešnicam Gorana Bregovića in orkestra za Svatbe i sahrane. Nadaljevanje turneje bo obsegal vse večje evropske in tudi ameriške odre.

VSTOPNICE; http://1nadan.si/ponudba/Vstopnice/10022/turneja-ob-40-obletnici-skupine-bijelo-dugme-minus-72-odst-na-1x-vstopnico-stojisce-za-veliki-premierni-koncert-gorana-bregovica-in-alena-islamovica-p?utm_source=studentarija