Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

27
Jun
Gora Rocka 2014
21:00
35€


Letos jubilejna, deseta obletnica festivala GorA RockA

Dubioza kolektiv, Tabu, Big Foot Mama, Zmelkoow, Zablujena Generacija, Elvis Jackson …

Od 27. junija do 29. junija, se bo na Šentviški planoti odvijal že 10. dobrodelni festival GorA RockA.  Festival, lansko leto je zabeležil rekorden obisk, saj se ga je v treh dneh udeležilo več kot 8000 željnih zabave, bo letos postavil nov mejnik.

Letos bo minilo desetletje, odkar se mladi s Šentviške planote trudijo z organizacijo dobrodelnega festovala GorA RockA in tako dokazujejo, da se da s trdim in dobrim delom uspeti in družbi aktivno pomagati pri doseganju ciljev za boljši jutri. Da se pri vsem skupaj še zabavajo, pa je vse še toliko bolje. GorA RockA je odmeven dogodek, ki je v ta idilični delček Slovenije pripeljal že skoraj vse največje slovenske in nekaj tujih rock zasedb (Big Foot Mama, Elvis Jackson, Tinkara Kovač, Dan D, Bohem, Pero Lovšin, Zablujena Generacija, The Drinkers, Pankrti, Zmelkoow, Prljavo Kazalište, Let 3, Tabu, Mi2, Siddharta, Don Mentony Band …).

Dogajanje festivala je postavljeno na Šentviško planoto, ki je prostrana predalpska planota, ležeča med Baško grapo, dolino Idrijce in Cerkljansko. Posejana je s številnimi skrbno obdelanimi travniki, gozdovi in pobočji, ki padajo v dolino, ter z značilnimi kraškimi oblikami, ki dajejo pokrajini prav poseben pečat.

Lansko leto je festival obiskalo rekordnih 8000 obiskovalcev, ki so v prekrasnem okolju, ob zelo ugodnih cenah in gostoljubju domačinov, z zabavo in dobro voljo poskrbeli tudi za dobrodelnost. Organizatorji letos pričakujejo novo rekordno številko, obiskovalci pa bodo tuli letos lahko uživali v objemu idilične pokrajine, ob pestrem dodatnem programu (športni, kulturni in zabavni dogodki) vodni popestritvi in s ponudbo kulinarike po ugodnih cenah.

Dubioza kolektiv, Tabu, Big Foot Mama, Zmelkoow, Zablujena Generacija, Elvis Jackson, The Drinkers in Tide so nekatere izmed potrjenih zasedb, ki bodo nastopile na deseti ponovitvi enega najbolj priljubljenih festivalov v Sloveniji.

Organizatorji festivala vsako leto poskrbijo tudi za dobrodelnost, saj celoten izkupiček festivala namenijo organizacijam in posameznikom potrebnim pomoči. Lanski izkupiček festivala je bil namenjen projektu Botrstva v Sloveniji in nakupu novega gasilskega vozila lokalnega gasilskega društva PGD Ponikve – Planota. Projekt Botrstva v Sloveniji so se organizatorji odločili podpreti tudi z letošnjo, jubilejno izvedbo festivala GorA RockA.

Organizatorji pripravljajo letos kar nekaj zanimivosti za obiskovalce festivala. Ena zanimivejših je tudi Šnopc bar, ki bo obiskovalcem omogočil nakup vseh domačih zdravilnih alkoholnih napitkov in bo postavljen še bližje odru. Da bo udobje res največje! Pozabili niso niti na tiste, ki se bodo na festival pripeljali z motorjem, saj so poskrbeli za pokrito in varovano garažo, ki bo brezplačno na voljo vsem motoristom.

Organizatorji se ob tej priložnosti zahvaljujejo vsem obiskovalcem in podpornikom festivala, ki je v teh letih zrasel do enega najpomembnejših in najvplivnejših rock festivalov v Sloveniji. Na snidenje na jubilejnem, desetem festivalu GorA RockA.

Cena festivalskih vstopnic: 25,00 EUR (do 20. junija); 35 EUR (od 20. junija do 27. junija).

Prodaja vstopnic: www.eventim.si, Hiše vstopnic Eventim Si (Tivoli Ljubljana, Citypark Ljubljana, Kino Šiška Ljubljana, Križanke Ljubljana, Mestni trg Ljubljana, Hiša športa Ljubljana, Europark Maribor, Citycenter Celje, Klicni center: 1977) in partnerska prodajna mesta: Petrol, Pošta Slovenije, Big Bang, Kompas, (K)kiosk, 3DVA Trafika, Mercator Hipermarket, M Holidays, Svet Knjige in Palma turistična agencija.