Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

6
Apr
Giant Sand
20:00
15€ predprodaja, 18€ na dan dogodka


Peščeni velikan americane se ob tridesetletnici delovanja vrača v Šiško.

Plodno peskovje Howeja Gelba, iz katerega so zrasli tudi Calexico, slavi 30 let delovanja in ob tej priliki se vrstijo obsežne turneje z mnogimi gosti po vsem svetu. Giant Sand na tej turneji predstavljajo svoj lanskoletni albumHeartbreak Pass.

Zasedba okoli karizmatičnega singer-songwriterja Howeja Gelba se je v the 30 letih mnogokrat menjala, v začetni fazi sta ritem sekcijo Giant Sand tvorila John Convertino in Joey Burns, ki sta se kasneje posvetila svojemu projektu, ki je zrasel v Calexico. V zasedbi je bil tudi Chris Cacavas (Green On Red), Paula Jean Brown (The Go-Go’s), Tom Larkin (Jonathan Richman band) in drugi. Med gostujočimi glasbeniki na albumih in koncertih Giant Sand so bili tudi PJ Harvey, Juliana Hatfield, Neko Case, Vic Chesnutt in drugi.

Po poletju, zapolnjenem z nastopi (med drugim na Primaveri, Glastonburyju, End of the Road in Pickathonu), ki so sledili njihovemu najnovejšemu, izredno cenjenemu albumu Heartbreak Pass (New West Records), se ikonični veterani americane iz Tucsona v Arizoni spet odpravljajo na turnejo, tokrat po Evropi.

Giant Sand bodo na zaključnem delu turneje, ki ga začenjajo 6. aprila prav v Ljubljani, predstavljali tudi svoj novi video single Texting Feist. Koncerte bosta otvarjala člana zasedbe Giant Sand  Brian Lopez in Gabriel Sullivan, ki bosta vzporedno s svojima odmevnima solo karierama kmalu predstavila tudi izjemno težko pričakovan, s chicho in psihedelijo prepojeni tandem XIXA. Uvodni del bo zaokrožil bend Patsys Rats, katerega članica je tudi Gelbova hči.

Giant Sand s pomladno turnejo v velikem stilu zaključujejo tridesetletni cikel nastopanja pod tem imenom, saj tokrat predstavljajo, kot pravi Gelb: »do popolnosti izpiljen album, v katerem se kaže raznolikost materiala, ki je značilen za to zasedbo« že trideset let.

»To je primeren trenutek, da zaključimo vse skupaj in v naslednjih trideset let stopimo z nečim drugim.« – Howe Gelb