Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

25
Feb
Ghostpoet
20:00
15€ predprodaja, 17€ na dan dogodka, 12€ d-š-u


Ghostpoet, dvakratni nominiranec za nagrado Mercury, izjemen pesnik in glasbenik, ter sodelavec izvajalcev, kot so Massive Attack, The Streets in Micachu, s “fantastičnim novim albumom” (Clash) prvič prihaja v Ljubljano.

Glasba Londončana Ghostpoeta bi ob lebdeči milini instrumentalnih podlag in prepoznavno umirjenem glasu morda delovala že skoraj preveč ležerno, če je glasbenik ne bi tako prefinjeno oplemenitil s pronicljivimi pesniškimi opažanji po eni strani, po drugi pa z doživetim podajanjem osebne in družbene viharnosti, ki jo je čutiti v svetu 21. stoletja, v svetu na prelomu. Nič presenetljivega za mladeniča, ki rad z nasmeškom pove, da se je že s šestimi leti zavedel minljivosti življenja.

Opojna urgentnost enega najbolj vitalnih glasbenih izrazov na Otoku dandanes vleče vzporednice z znamenito bristolsko triphop sceno, katere veljaka Massive Attack sta že večkrat sodelovala prav z Ghostpoetom, cenijo pa ga seveda tudi širše. Poleg nominacij za prestižno britansko glasbeno nagrado mercury v letih 2011 in 2015 to izkazujejo tudi sodelovanja z imeni, kot so Micachu (Micachu & The Shapes), The StreetsMélanie De Biasio in Paul Smith (Maxïmo Park).

Ob prvem obisku Slovenije nam bo Ghostpoet, ki si založbo med drugim deli s preteklimi Šiškinimi gosti PixiesEditors in Enter Shikari, predstavil svojo avgusta izdano četrto ploščo, po mnenju revije Q celo njegovo najmočnejšo do zdaj. Križanec urbane poezije, post-rock širine in tuhteče elektronike, poimenovan Dark Days + Canapés, je navdušil tudi MojoAllMusic in DIY Magazine ter nas, zato že nestrpno pričakujemo februar.

Organizacija: Kino Šiška.