Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

22
Apr
Ghet in Nemir
21:00
6€


Ghet je svojo glasbeno pot pričel kot vsak drugi član velenjskega hip – hop gibanja, v družbi somišljenikov na velenjskih ulicah.

Njegovi začetki segajo v leto 2001,  prelomno leto zanj pa je bilo 2008, ko se je pojavil na mixtapeu Radio Banga Vol.10 in hkrati začel  producirati glasbene aranžmaje. V letu 2011 sta z Mrigom posnela enega izmed boljših albumov slovenske rap scene – Mrigz ‘n’ Ghet Hitz. Od takrat je Ghet nepogrešljiv del slovenskih rap in hip – hop odrov.
»Ghetbangarap« vsebuje 14 različnih komadov v stilu rapa 90tih let. Na njem gostujejo znana imena slovenske rap scene, kot npr. Sunny Sun, Emkej, Nemir, T-SET, Murat, DJ K’Pow itn. Mixtape je sproduciral Anže Metod Breskvar – BMD, član skupine T-SET.
Mixtape »Ghetbangarap«, ki je izšel pri neodvisni založbi Wudisban Records, je na voljo od 28. decembra 2012.

GHET – Z BLOKA SNAJPER: http://www.youtube.com/watch?v=ESe0kU8A_jA&playnext=1&list=PLNUi-iw3e7QizuWGlLj9Vf7a_zmNT39Sm&feature=results_main

GHET – MALA ŠOLA:

Nemir ali na velenjskih ulicah bolj znan pod imenom Tadija je t.i. velenjski rap tiranozaver, ki lirikalno bombandira na slovenski hip hop sceni že 15 let. Njegovi začetki so bili dokumentirani davnega leta 1997 na avdiokasetah, kot se to tudi za pravega old skul reperja spodobi. Z brezkompromisnim slogom in rimo “brez dlake na jeziku” je postopno gradil temelje in soustvarjal velenjski hip hop, kot ga poznamo danes. Bil je nepogrešljiv člen velenjskega hip hop podzemlja in več odmevnih skupin oz. projektov: Corpus Delicti – 2003, LastOne – 2005, IllTape – 2009, kjer sta s Principom predstavila prvi skupni singl ‘Velenje’ iz njunega prihajajočega albuma Thug Connect za katerega je bil posnet tudi videospot. In prav ta ju je popeljal daleč ven iz domačega Velenja in hkrati vrnil mesto Velenje na hip hop zemljevid Slovenije. Videospot pa ste lahko videli tako na številnih televizijskih programih, kot tudi internetnih portalih.
Ves čas pa je v Nemirju zorel in rasel njegov prvi solo projekt in tako je junija 2012 izšel album “Boj za obstoj”, ki je pustil pečat na slovenski hip hop sceni s komadi kot so: Replika, Old skul MC, Dobri momci itd. Dodano vrednost albumu so prispevali različni gosti, znani producenti (BMD, Mistik, Mentally Ill) in MCji (Princip, Mrigo, Ghet, Crni, Mulac) in pa DJ Supastar. Ob izidu albuma je bil premierno predvajan tudi videospot za istoimenski komad, s katerim je kar nekaj tednov kampiral na MTV lestvicah.
Poletje 2012 pa je prineslo še druge zmage – Nemir je zmagal na natečaju največjega hip hop festivala na Balkanu FRESH ISLAND pod organizacijsko taktirko zelo znanega hrvaškega DJja Phat Phillieja (Zagreb, Hrvaška). Nemir je bil tako razglašen za prvega “Freshmana” 2012 in na otoku Pag v sklopu festivala nastopil s svetovno znanima artistoma Nas (ZDA) in Eve (ZDA). Sicer pa je Nemir v več kot 10 letih nastopanja stal na odru s številnimi svetovno znanimi in balkanskimi izvajalci.
Skozi leta je ostal zvest svojem slogu, na odru pa je znan po svojih energičnih nastopih in zabavanju publike, obljublja pa še mnogo več… Nedavno pa se je pridružil založbi Wudisban in tako postal novi član velike hip hop družine.

NEMIR – BOJ ZA OBSTOJ:

NEMIR & GHET – OLD SKUL MC: