Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

31
May
Fuzztival
19:30
15€ festivalski early bird


Nekaj svežega v mestu! Letos si zacahnajte 31. maja in 1. junija, na Letnem vrtu Gala hale bo premierno zaživel Fuzztival!

1.dan:
CRVI (Srbija)
DOGS IN KAVALA (Srbija)
AIMING FOR ENRIKE (Norveška)
Duo Magija

delavnica izdelovanja fuzz efekta (Bachek Tubes)
nagradna igra (Surfadelic Soundwaves) + stojnica

Če ste poslušali kaj glasbe zadnjih petdesetih let, ste verjetno zaslišali v njej tudi fuzz efekt. To je tista stvar, ki jo kitaristi (in tudi drugi inštrumentalisti) pohodijo in potem se v naslednjem trenutku zvok njihove kitare (oziroma poljubnega inštrumenta) spremeni v zid prijetnega hrupa, ki zaobjame vaša ušesa. Fuzz se je najprej pojavil v šestdesetih in poosebljal zvok psihedeličnega rocka tistega časa, nato se je razširil čez cel glasbeni spekter. Brez fuzza se ne bi mogli razviti žanri, kot so stoner, doom, shoegaze, dreampop, noise rock, izredno priljubljen pa je tudi v post-panku, panku, indieju in še veliko drugih.

Skratka, če vam srce poskoči ob umazanem zvoku kitare, je Fuzztival za vas.

V dveh dneh se bo na letnem vrtu Gala hale zvrstilo šest izvajalcev, čez dan bodo potekale delavnice izdelovanja fuzz efekta, z afterji bo poskrbljeno za neumorne plesalce.

V petek, 31. maja nam bosta igrala dva benda iz Srbije – CRVI in Dogs in Kavala ter norveški Aiming For Enrike.

Dogs in Kavala so mlad garažni power trio, ki prihaja naravnost iz slovite beogradske Kvake 22. Žgejo lo-fi, trippy psihedelični rock a la Thee Oh Sees, na koncertih vas dodatno sperejo še njihove vizualije. Mladostniška in sprevržena energija, ki s svojo iskrenostjo osvoji srce ter plesne čeveljce.

Za bolj post-pankerski in avant-rockovski spekter fuzzovja pa bodo poskrbeli njihovi rojaki in prav tako Beograđani CRVI. Gre za dolgoleten projekt izkušenega glasbenika, kitarista in vokalista Damjana Babića, ki je pred tem igral v številnih bendih, med drugim Kriške in Tussilago. Da gre za veterane beograjske scene priča tudi dejstvo, da je pri CRVIh bas kitaro sprva igral Boris Vlastelica od vsem poznanega benda Repetitor.

Vrhunec petkovega večera bo zagotovo odličen mednarodno priznan norveški duo Aiming For Enrike. Ta je nazadnje obiskal Gala halo januarja v sklopu festivala MENT, kjer je popolnoma navdušil nabito polno dvorano. Duo z bobni, baritonsko kitaro in številnimi efekti ustvarja glasbo, ki temelji na kitarskih loopih. Ti so v skladbah podvrženi mojstrskim modifikacijam in mutacijam s strani kitarista Simena, ob podpori dance beatov odličnega bobnarja pa prej kot tehnično zahtevno izpadejo neverjetno catchy in plesno. Glasbi, ki jo lahko opišemo kot kitarski techno, seveda ne manjka tudi dobršna doza fuzza.

Po koncertih se bo dogajanje preselilo v notranjost kluba, kjer bo za after poskrbel DJ dvojec Duo Magija, ki ga sestavljata Gašper Uršič in Luka Vukašinović – Vuka.

Na Fuzztivalu bo sodeloval slovenski izdelovalec fuzz efektov, Surfadelic Soundwaves. V sodelovanju z njim bo potekala tudi nagradna igra: obiskovalci festivala bodo imeli možnost prejeti efekt Surfadelic Mindfuzz Compact. Podrobnosti o poteku nagradne igre še sledijo, zmagovalec pa bo razglašen v soboto, 1. junija, takoj po koncu zadnjega koncerta.

Ves čas bo na Fuzztivalu stala tudi stojnica Surfadelic Soundwaves, kjer bo možno te efekte tudi preizkusiti.

Začetek prireditev ob 19:30. V primeru slabega vremena bo prireditev potekala v dvorani, z začetkom ob 21h.

Vstopnina:
Festivalski earlybird: 15 € (omejeno število vstopnic; prodaja od 4.4. do vključno 18.4.2019 v Gala hali na prireditvah)
Predprodaja: 12 € dnevna vstopnica, 20 € festivalska vstopnica (Gala hala na prireditvah, prodajna mesta mojekarte.si)
Na dan koncerta: 13 € dnevna, 25 € festivalska vstopnica (prodajna mesta mojekarte.si, blagajna Gala hale)