Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

1
Jun
Fuzztival
19:30
15€ festivalski early bird


Drugi dan premierne edicije Fuzztival!

JIGSAW BEGGARS (Avstrija)
SNEERS (Italija/Nemčija)
PERSONS FROM PORLOCK (Slovenija)
balans DJ set
delavnica izdelovanja fuzz efekta (Bachek Tubes)
nagradna igra (Surfadelic Soundwaves) + stojnica

Če ste poslušali kaj glasbe zadnjih petdesetih let, ste verjetno zaslišali v njej tudi fuzz efekt. To je tista stvar, ki jo kitaristi (in tudi drugi inštrumentalisti) pohodijo in potem se v naslednjem trenutku zvok njihove kitare (oziroma poljubnega inštrumenta) spremeni v zid prijetnega hrupa, ki zaobjame vaša ušesa. Fuzz se je najprej pojavil v šestdesetih in poosebljal zvok psihedeličnega rocka tistega časa, nato se je razširil čez cel glasbeni spekter. Brez fuzza se ne bi mogli razviti žanri, kot so stoner, doom, shoegaze, dreampop, noise rock, izredno priljubljen pa je tudi v post-panku, panku, indieju in še veliko drugih.

Skratka, če vam srce poskoči ob umazanem zvoku kitare, je Fuzztival za vas.

V dveh dneh se bo na letnem vrtu Gala hale zvrstilo šest izvajalcev, čez dan bodo potekale delavnice izdelovanja fuzz efekta, z afterji bo poskrbljeno za neumorne plesalce.

soboto, 1. junija, nas čakajo nastopi avstrijske skupine Jigsaw Beggars, italijansko-nemške naveze Sneerster slovenskih persons from porlock.

Trio Sneers vas bodo ugrabili in in posedli na vrtiljak, ki bo divjal mimo mračnejših in tistih bolj avantgardnih globinah noise-popa, za katere si ne upate priznati, da vas sploh mikajo. Bendu, ki močno temelji na repetitivnih, hipnotičnih in preprostih ritmičnih bobnarskih vzorcih ter ekspresivnem ženskem vokalu, je pri oblikovanju zadnjega albuma Heaven Will Rescue Us, We’re The Scum, We’re In The Sunpomagal Kristof Hahn (SWANS) na lap-steel kitari. Uglasbljena temna poezija.

Jigsaw Beggars je avstrijski psihedelični pop kolektiv, ki v sodelovanju z našimi persons from porlock pripravlja skupni EP imenovan Tomorrow’s Ration of Dreams. Mini album je nastajal v Grazu s skupnimi močmi od konca leta 2018, pospremili pa ga bodo s koncerti v Avstriji in pri nas. Jigsaw Beggars se bodo s tem tudi premierno predstavili na slovenskih tleh.

persons from porlock so ustaljeno ime v domačem leksikonu rock psihedelije, ki pa v zadnjem letu in pol niso bili preveč prisotni na odrih. Še dobro, da so si za prekinitev koncertnega premirja in predstavitev deljenega EP-ja skupaj z Jigsaw Beggars izbrali prav Fuzztival! Bend, ki je prvič na sceno butnil leta 2015 v sklopu Klubskega maratona Radia Študent, je nato leta 2016 izdal zelo dobro sprejet album Things People Don’t Like, ki mu je sledilo obsežno koncertiranje doma in v tujini. Sodelovali so tudi z domačimi rap polbogovi Matter, s katerimi so ustvarili hitič Manain razprodali Kino Šiška ob njeni obletnici leta 2017. Baje ob predstavitvi EP-ja pripravljajo še nekatera druga mala presenečenja… Več kmalu!

Fuzztival bo v soboto čez dan dopolnila delavnica izdelovanja fuzz efekta pod vodstvom slovenskih izdelovalcev Bachek Tubes iz Bistrice ob Sotli. Prijavljeni na delavnico se bodo naučili izdelati lasten fuzz efekt, ki ga bodo potem seveda obdržali! Na voljo bo omejeno število prijav. Cena delavnice bo 50 eur ob zadostnem številu prijav do 1. maja, sicer bo veljala cena 60 eur. Prijavite se na e-poštni naslov fuzztivalj@gmail.com.

Na Fuzztivalu bo sodeloval še en slovenski izdelovalec fuzz efektov, Surfadelic Soundwaves. V sodelovanju z njim bo potekala tudi nagradna igra: obiskovalci festivala bodo imeli možnost prejeti efekt Surfadelic Mindfuzz Compact. Podrobnosti o poteku nagradne igre še sledijo, zmagovalec pa bo razglašen v soboto, 1. junija, takoj po koncu zadnjega koncerta.

Ves čas bo na Fuzztivalu stala stojnica Surfadelic Soundwaves, kjer bo možno efekte tudi preizkusiti.

Po koncertih bo z rolanjem vseh možnih odvodov alter in plesne glasbe ter lastnih stvaritev poskrbel dvojec balans v svojem DJ setu.

Začetek prireditev ob 19:30. V primeru slabega vremena bo prireditev potekala v dvorani, z začetkom ob 21h.

Vstopnina:
Festivalski earlybird: 15 € (omejeno število vstopnic; prodaja od 4.4. do vključno 18.4.2019 v Gala hali na prireditvah)
Predprodaja: 12 € dnevna vstopnica, 20 € festivalska vstopnica (Gala hala na prireditvah, prodajna mesta mojekarte.si)
Na dan koncerta: 13 € dnevna, 25 € festivalska vstopnica (prodajna mesta mojekarte.si, blagajna Gala hale)