Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

12
Oct
Future Islands
21:00
17€, predprodaja 13€


Baltimorska post-wave posadka Future Islands se drugič vrača na našo grudo.

! Koncert je prestavljen in Menze pri koritu v Kino Šiška !

Baltimorska post-wave posadka Future Islands se drugič vrača na našo grudo. Še več, spomladi so se povrnili z novopečeno ploščo Singles, s katero so presedlali k znameniti londonski “nevtralki” 4AD. Z uvodnim, okužljivim singlom Seasons (Waiting On You) so se pojavili v Lettermanovi oddaji, z edinstvenim in fascinantnim nastopom (zlasti na račun frontmana Sama) so poželi veliko pozornosti ter na YouTubu pritegnili že več kot dva milijona ogledov. Tudi mi (ne)potrpežljivo čakamo, fantje!

Future Islands


Foto: Tim Saccenti

Če se želite vedno znova vračati v preroško leto 1984 (točno tri dekade vzvratno!), po novem ne potrebujete nujno slavne Orwellove bukve, marveč bodo čisto dovolj že »uležani« zvoki ameriške zasedbe Future Islands. Retro-futurizem je le malokdaj zvenel tako predirljivo kot v rokah teh treh možakarjev iz Marylanda, ki se resda močno oplajajo ob zapuščini 80-ih, hkrati pa so tovrsten (sintetizatorski) pop razbremenili plehkosti in brezkrvnosti. Če kaj ne moremo očitati tej skupini, je to zagotovo mlačnost. In čeprav so pesmi neredko mračno obarvane, sta vseskozi prisotna energičnost in izjemen žar, ki ju mnogi pogrešamo v zabavni glasbi. Ja, predvsem strast je tista, ki naredi Future Islands drugačne, saj se praktično ob vsakem taktu čuti predanost in vero v svoje početje, kar je še posebej opazno na doživetih, čustvenih živih nastopih. »Ako nisi najbolj izviren, bodi toliko bolj srčen,« bi lahko bil moto osemletnega benda, s katerim si je nemara odprl vrata tudi pri cenjeni angleški indie-založbi 4AD, koder so parkirali najnovejši album Singles. Dotični šteje med žlahtnejše letošnje glasbene pridelke, vendar običajno ne učinkuje ravno hipoma.

Zasedba:
Samuel T. Herring – glas
J. Gerrit Welmers – sintetizator, programiranje
William Cashion – bas
Michael Lowry – bobni (samo na turneji)

Asociacije:
New Order, Bowie, FYC, a-ha, Ultravox, OMD, Cocteau Twins

Albumi::
Wave Like Home (2008)
In Evening Air (2010)
On The Water (2011)
Singles (2014)

Splet:
future-islands.com
facebook.com/Future-Islands
twitter.com/futureislands
soundcloud.com/future-islands

Predskupina:

CELEBRATION
(Baltimore, ZDA)

Celebration so someščani Future Islands (ti so jih lastnoročno nastavili za predskupino) in letos slavijo desetletnico ostoja. Trdno jedro skupine tvorijo pevka Katrina, multiinštrumentalist Sean ter bobnar David, drugi člani so bolj prehodnega značaja. Zasedba zvočno kalibrira in “celebrira” razgiban, živahen psihedelični alter-pop, ki so ga doslej utelesili na štirih dolgometražcih – zadnji Albumin je izšel pred dobrim mesecem. Imajo pa Celebration očitno dobre veze tudi z različnimi bendi, saj so doslej uspešno paktirali že s (pričakovano) Future Islands, TV On The Radio, UNKLE in celo Scarlett Johansson. Mi pa imamo še razlog več za praznovanje oktobra.

Celebration
Albumi::
Albumin (2014)
Hello Paradise – Electric Tarot (2011)
The Modern Tribe (2007)
Celebration (2005)

Splet:
twitter.com/electrictarot
celebrationelectrictarot.com
last.fm/music/Celebration
facebook.com/celebrationtarot

Predprodaja:

Vstopnica: 13€ v predprodaji / 17€ na dan koncerta.

Info Škuc (Stari trg 21, LJ), odprto vsak delovni dan med 12:00 in 18:00.
Škuc Metelkova (Metelkova 6, LJ) odprto od pon. do pet. od 09:00 do 14:00.

Prodajna mesta sistema Eventim Si: Hiše vstopnic (Tivoli Ljubljana, Citypark Ljubljana, Kino Šiška Ljubljana, Križanke Ljubljana, Mestni trg Ljubljana, Hiša Športa Ljubljana, Europark Maribor, Citycenter Celje,); klicni center: 1977 in 01 420 5000 Pooblaščena prodajna mesta: Petrol, Pošta Slovenije, Big Bang, (K) kiosk, Kompas, 3DVA Trafika, Mercator Hipermarket, M holidays, KC Svet Knjige, Palma Travel Agency in Alpetour.