Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

9
Apr
Frank Turner & The Sleeping Souls
21:00
19€ predprodaja, 23€ na dan dogodka


V Slovenijo se vrača Frank Turner, ki je preteklo poletje ponovno navdušil s povsem svežim, šestim albumom Positive Songs for Negative People.

Svoj pečat je že pustil na največjih svetovnih odrih – od otvoritve Olimpijskih iger do razprodanega koncerta na stadionu Wembley. Poet, ki je svojo glasbeno pot utrdil s punk temelji, je solo pop-underground kariero prav tako začinil s tršim prizvokom, še bolj pa z neverjetno iskrenim in strastnim nastopom. FB dogodek>

Njegovi prvi koraki v svet punkrocka so bili šteti v bandu Kneejerk, kasneje pa se je pridružil vsem dobro poznani skupini Million Dead, s katero je izdal dva albuma, ki sta navdušila glasbene kritike. Po razpadu skupine v letu 2005je svoj punkerski izraz zavil v mehkejše melodije s širokim razponom – če je pred desetletjem komajda napolnil majhne bare, danes njegove folk rock skladbe polnijo stadione, klube in festivale. Besedila nosijo lirični, a kritični prizvok, kar je posledica Frankove neobrzdane punk drže.

Razlog za uspešnimi koncerti gotovo tiči za četrtim albumom England Keep My Bones, ki se je prodal v več kot 100.000 izvodih in se povzpel na vrhove glasbenih lestvic. A Frank Turner ni počival na lovorikah, kar smo imeli priložnost že doživeti, ko se je z albumom Tape Deck Heart predstavil slovenskemu občinstvu in – glede na izvrsten nastop prav nič nepričakovano – navdušil. Prav na petem albumu se je lotil temeljitega preizpraševanja svojega intimnega sveta, kar je prineslo neslutene uspehe in Frankovo globalno prepoznavnost.

V novem, šestem albumu je moč čutiti ljubezen do angleške folk zapuščine ter hkrati Frankove osebne, saj so skladbe tišje, bolj intimne, a kot vedno pozitivno naravnane. Ne manjka niti metaforičnega preigravanja misli o propadlih ljubezenskih zvezah ter glasnih pomislekov o življenjskih odločitvah.

Organizacija Društvo KAPA.