Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

3
Oct
FFC 14
20:00
30€


Final Fight Championship 14, borilni spektakel v Ljubljani!

KRONANA BOSTA PRVA DVA FINAL FIGHT PRVAKA

Spektakel FFC 14 se 3. oktobra vrača v Ljubljano. Gre za zgodovinski borilni spektakel Final Fight, na katerem bomo gledali kar dva boja za naslov prvaka. Samo Petje in Teo Mikelić bosta odločila o prvaku v kategoriji do 70 kilogramov v kick boksing konkurenci, medtem ko bosta Lemmy Krušič in Antun Račić odločila o šampionu v MMA-ju v peresno lahki kategoriji do 66 kilogramov. Hala Tivoli bo pozdravila vrsto izjemnih in najbolj vročih borcev ta hip iz kar enajstih držav, ki se že pripravljajo na spektakularne dvoboje. Slovenske barve bodo poleg Petjeja in Krišiča zastopali še Denis Chorchyp, Miran Fabjan, Mirko Vorkapič in Marko Dmonjič, v ringu pa bodo blesteli tudi borci iz Nizozemske, Hrvaške, Bosne, Avstrije, Poljske, Nemčije, Madžarske, Italije, Rusije in Črne gore.

KB:

Samo Petje (SLO)  vs. Teo Mikelić (CRO), -70kg  – inaugural title match

Mirko Vorkapič (SLO vs. Kevin Hesseling (NED), -70kg

Denis Chorchyp (SLO) vs. Dženan Poturak (BiH), -91kg

Miran Fabjan (SLO) vs. Boban Krušić (MNE), -83kg

Ivan Bilić (CRO) vs. Lirim Ahmeti (AUT), -77kg

Jovan Kaluđerović (SER) vs. Miloš Ivas (GER), -95kg

 

MMA:

Lemmy Krušič (SLO) vs. Antun Račić (CRO), -66kg – inaugural title match

Stipe Bekavac (CRO) vs. Marcin Prachnio (POL), -93kg

Maro Perak (CRO) vs. TBA, -93kg

Tomislav Spahović (BiH) vs. Sandror Okros (HUN), -93kg

Luka Jelčić (CRO) vs. Elia Madau (ITA), -70kg

Marko Dmonjič (SLO) vs. Pavel Doroftei (RUS), -84kg

Krušič vs. Račić

MMA program bo še posebej pester v peresni kategoriji do 66 kilogramov med hrvaško zvezdo Antunom Račićem in Slovencem Lemmy-jem Krušičem. “Killer” že leta slovi kot eden izmed najboljših borcev v nižjih kategorijah v regiji, kar kaže tudi njegov odličen “score”, ki je trenutno 16 zmag in le 5 porazov. Posebno impresiven je podatek, da je v zadnjih sedmih dvobojih zabeležil kar šest zmag proti izjemno kvalitetnim nasprotnikom, med katerimi so celo trije med FFC, kjer pa Killer ostaja neporažen. Dubrovčan je v Ginal Fight ringu najprej obvladal Bojana Kosnedarja, nato Artaka Nazaryana in na koncu še Zoltana Turaija. Dvoboj proti Kosnedarja še danes slovi za enega od tehnično najbolj kvalitetnih in hkrati najbolj zanimivih mečev v FFC-ju do zdaj.

Še boljši MMA “score” ima drugi kandidat za naslov prvaka, Ljubljančan Lemmy “The Dog” Krušič, ki bo pred svojo publiko poskušal osvojiti zavidanja vreden pas. 15 zmag in samo dva poraza sta velik dokaz, da je Krušič zadnja leta postal resen borec, o katerem se govori celo na največjih svetovnih MMA promocijah. V zadnjih 13. borbah je zabeležil kar 12 zmag, karto za FFC naslov pa je “kupil” s slavjem proti Črnogorcu Vasu Bakočeviću na FFC9 v Ljubljani, kjer je zasluženo zmagal z enoglasno odločitvijo sodnikov in jim dokazal da so ga neupravičeno smatrali za “underdoga”v tem dvoboju. Ampak slovenski borec ima vseeno kanček skrbi, saj je eden od njegovih dveh porazov ravno boj proti Antunu Račiću. “Killer” je leta 2010 na WFC-ju 11 slavil že v prvi rundi. Štiri leta kasneje sta oba borca znatno napredovala in se formirala v kvalitetna borca, zato se lahko publika veseli vrhunskega dvoboja, ki bo glede na rezultate zelo tesen in lahko gre zmaga realno na katero koli stran.

 

V kick boks delu bo prav tako izjemno vroče, saj se v Hali Tivoli obeta boj dveh vrhunskih borcev, Sama Petjeja in Tea Mikelića.

Tako Petje kot Mikelić veljata za mlada “stand up” asa, ki sta se v zadnjih dveh letih formulirala v vrhunska borca in sta svoje zmage okronala tako na FFC, kot na Glory 14 v Zagrebu. Mikelić je takrat naletel na dvoboj z enim izmed najboljših ‘udarjalcev’ na svetu, na Murthela Groenharta, ki je bil na robu senzacionalnega presenečenja. Surinamec se je v sredini prve runde znašel na tleh, po fenomenalno preciznem udarcu, ki mu ga je zadal Mikelić. Takrat so na plan prišle Murthelove dolgoletne izkušnje, zaradi katerih je na koncu slavil zmago in hkrati tudi zaradi Mikelićeve poškodbe, ki je zdravniki ob ringu niso želeli tolerirati. Ko govorimo o Mikelićevih nastopih in zmagah za FFC, je ta popoln s tremi impresivnimi zmagam. V zadnjem nastopu za Final Fight Championship je ravno v Ljubljani premagal Mirka Vorkapiča že v prvi rundi ter si izboril dvoboj za naslov.

Tudi Petje je poleg svojih odličnih nastopov na FFC-ju okronan z mečem na zagrebškem Gloryju. V enem od ‘uvodnih dvobojev’ je nokautiral najboljšega avstrijskega borca v kategoriji do 70 kilogramov, Lirima Ahmetija. Nič boljše se ni pisalo niti odličnemu Nizozemcu

Kevinu Hesselingu, s katerim se je Petje soočil na zadnjem Final Fightu v svoji Ljubljani. Hesseling je eden izmed največjih upov Nizozemske v kategoriji  -70 kg, kar pa Petjeja ni zaustavilo k zmagoslavju z nockoutom že v prvi rundi. Enako slabo se je pisalo Hrvatu Mariu Katića, Petje pa je odlično sezono okronal še z nedavnim nastopom na Japonskem, kjer je senzacionalno nokautiral znano japonsko  kick boksing zvezdo pod imenom Hinatu Wantabe.

Dodatno vznemirjenje dvoboja pa nosi dejstvo, da sta Petje in Mikelić že krstila svoje rokavice v ringu FFC 6, leta 2013 v Poreču. Takrat je slavil Hrvat po treh rundah, kar je Slovencu pustilo v krvi močan grenak priokus. Če rečemo, da je Mikelić takrat slavil na domačem terenu, potem bo tokrat govora o pravem gostujočem revanšu, ki nam bo prinesel odgovor na vprašanje, kdo je pravi FFC prvak v lahki kategoriji? Z obzirom na brezkompromisen stil, nesporno kvaliteto in vedno vrhunsko pripravljenost obeh borcev, bodo gledalci v Tivoliju priča resnično spektakularnemu dvoboju večera.

Fabjan, Vorkapič, Perak, Spahović, Bekavac …

V Tivoliju bodo ponovno nastopile največje slovenske zvezde borilnih veščin. U kick boksing programu bomo videli Mirka Vorkapiča, ki se vrača v akcijo po razočaranem in nesrečnem porazu s Teom Mikelićem. Njemu se bo tokrat zoperstavil odličen Nizozemec Kevin Hesseling, ki smo ga že videli na FFC-ju. Prav tako nehvaležno nalogo po porazu s Paulom Daleyjem ima zagotovo največja slovenska kick boksing zvezda Miran “Rocky” Fabjan. Čeprav Črnogorec Boban Krušić na papirju slovi kot za odtenek lažji nasprotnik od Daleyja ali El Bounija, s katrima se je Fabjan soočil v zadnjih dveh Final Fight nastopih, pa Fabjanu nikakor ne bo z rožicami postlano v borbi z debitantom iz Črne gore, ki velja za težkega nasprotnika.

V kick boksing programu bomo videli tudi novi nastop kick boks borca in slovenske rap zvezde Denisa Chorchypa, ki bo prav tako imel težko nalogo v borbi do 91 kg, saj bo moral tokrat ugnati bosansko hercegovskega nasprotnika Dženana Poturka.

MMA del večera bo glede na imena ponudil še večji spektakel. Kot uvod v dvoboj za naslov Račić vs. Krušič bo spektakularna borba v srednji kategoriji. Stipe Bekavac se po nokautu proti nekdanjemu UFC prvaku Eddie-ju Sanchezu, ki mu je kariero ponovno lansiral v orbito, vrača z dvobojem proti strah vzbujajočemu Poljaku Marcini Prachniaju. Nihče ni pričakoval, da bo varovanec legendarnega trenerja Martijna de Jonga na tako prepričljiv način obvladal Boža Mikulića v njegovem Zadru, a mu je prav ta impresivna TKO zmaga prinesla priložnost borbe proti veliko bolj izkušenemu in na papirju favoriziranemu Bekavcu.

U MMA programu bomo videli tudi povratek dveh odličnih FFC borcev. Maro Perak se po dolgem času spet vrača v ring, tokrat v -93 kg kategoriji, videli pa bomo tudi nastop sarajevskega nokauterja Tomislava Spahovića in drugih zanimivih borcev.