Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

26
Jul
Festival plavajoči grad
15:00
15€


Mednarodni site-specific festival etno glasbe in drugih umetnosti Plavajoči grad bo letos od četrtka, 26.7., do sobote, 28.7.2018, že šestič zapored potekal na gradu Snežnik in v njegovi okolici.

26.7. – 28.7.2018, Grad Snežnik (Stari trg pri Ložu)

UMETNIŠKI SPEKTAKEL NA GRADU SNEŽNIK

Medved-narodni festival Plavajoči grad je edinstven umetniški spektakel, katerega naslovna tema je letos “Podsvetovi – utopije”.

V času festivala kulturni in naravni biser grad Snežnik zaživi v povsem novi dimenziji in na edinstven način poveže gostujoče umetnike in domačine. Na festivalu se bo v treh dneh predstavilo preko 110 skupin iz 29 držav, ki bodo na 16 raznolikih in unikatnih prizoriščih v naravi in v samem gradu ustvarili in prikazali najrazličnejši program; od intimnih glasbenih nastopov za sladokusce, uličnega gledališča, lutkovnih predstav, predstav za odrasle, ustvarjalnih delavnic, cirkusa in akrobatskih predstav vse do večjih koncertov in zabav ob “jam sessionih“. Posebnost festivala je tudi izvirna ureditev prostora nastopov – letos se boste potopili 20.000 milj pod Lož v ‘Podsvetove – utopije’, kar je letošnja tema festivala.

GLASBA, GLEDALIŠČE IN PERFORMANS

Tekom treh festivalskih dni se bodo v gradu Snežnik in njegovi neposredni okolici zvrstila najrazličnejša glasbena in koncertna doživetja, ki jih bodo pripravili tako uveljavljeni mednarodni izvajalci kot tudi lokalni navdušenci. V glasbenem delu festivala bodo prevladovale etno zasedbe, vrhunca festivala bosta nedvomno petkov večer s svojstvenim glasbenim spektaklom -  nastopom 70-članskega mednarodnega Etno Histeria World Orchestra, ki obiskovalce vedno znova preseneti z edinstvenim spojem etno glasbe z vseh koncev sveta in sobotni multimedijski spektakel ob grajskem jezercu in prepoznavnimi projekcijami na grad Snežnik, ki jih bo letos ustvarila Frances Sander. Poleg glasbe pa pričakujte tudi mnogo umetniških performansov: program gledališča, plesa in vizualnih umetnosti na Plavajoči grad prinaša tako ulične predstave, ognjene spektakle, lutkovne predstave za otroke in alternativne gledališke, plesne projekte in festivale znotraj festivala (instalacije velikih lutk in lampionov …).

Z NAUTILUSOM DO UTOPIČNIH ”MEST”

Posebnost festivala Plavajoči grad je tudi vizualna in performativna oživitev gradu in okolice. Scenografi bodo ob minimalnih posegih izkoristili naravne danosti prostora in ga spremenili v območje magičnih prizorišč, ki jih bodo povezovale različne svetlobne instalacije, skulpture v naravi in potujoče procesije velikih lutk. Letos se bomo potopili globoko pod morje, saj je tema festivala ‘Podsvetovi – utopije’ – 20.000 milj pod Ložem boste srečali čudne stvore, z Nautilusom boste lahko potovali v utopična mesta (prizorišča programa – odri), obzidja, izviri, drevesa, čolni, dvorane, lojtrniki in kupole se bodo spreminjali v nenavadna prizorišča, ki bodo gostila program festivala, ki se bo odvijal tudi na dvoriščih vaščanov okoliških vasi.

Vstopnice so že na voljo v sistemu Moje karte; cena festivalske vstopnice je v predprodaji 15 EUR (na dan 20 EUR), otroci do 14. leta imajo prost vstop. Dnevna vstopnica bo na voljo samo na vhodu na festival po ceni 10 EUR.

Več o festivalu Plavajoči grad:

web: http://floatingcastle.si/

Facebook: https://www.facebook.com/floatingfestival/