Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

23
Jun
Festival Lent 2017
10:00
20€ predprodaja, 25€ redna prodaja


Festival Lent bo letos nekaj posebnega, saj praznujemo prelomno, 25. obletnico delovanja največjega regijskega multikulturnega festivala, ki je Mariboru dal poseben pečat in prispeval k mednarodni prepoznavnosti na kulturnem področju.

Praznujemo tudi 25 let rasti, obstoja, borbe, veselja in lentanja ter festivalskih dogodivščin, skozi katere se je kalila ekipa, ki je prispevala k temu, da je festival postal eden največjih poletnih festivalov, vsekakor pa programsko najbolj raznolik in celovit dogodek daleč naokrog!

Med vsemi nastopajočimi in dogodki, ki bodo obarvali prizorišča in naše mesto, izpostavljamo nekaj letošnjih edinstvenih doživetij:
- premierna uprizoritev večne Verdijeve opere La Traviata v izvedbi Opere in baleta SNG Maribor pod režijsko, scenografsko in kostumografsko taktirko slovitega režiserja argentinskega rodu, Huga de Ane;
- izvedbo baletne uspešnice letošnje sezone SNG Maribor, vrhunski koreografski tris Favn – Carmen – Bolero;
- Bob Geldof, glasbenik, ki ga veliko bolje poznamo po njegovi aktivistični strani, po krivici pa je spregledano njegovo glasbeno ustvarjanje. Dolga leta je bil prvi glasbenik na spisku za Nobelovo nagrado za mir, njegova besedila so danes bolj aktualna kot kadarkoli prej;
- muzikal Jesus Christ Superstar, razvpito in eno največkrat uprizorjenih stvaritev Andrewa Lloyda Webra v izvedbi Mestnega gledališča iz Brna;
- nabor raznolikih in izjemnih ustvarjalcev jazzovskih zvrsti: trenutno ena najaktualnejših jazzovskih zasedb, trio GoGo Penguin, legendarni saksofonist Pharoah Sanders, inovativni kubanski pianist, skladatelj in aranžer Omar Sosa, ene izmed glasbenih legend črne celine, »zlati glas Afrike«, Pat Thomas ter njegov Kwashibu Area Band ter hit neworleanske scene ter festivalov širom sveta Hot 8 Brass Band!

Med naštetimi in preostalimi več sto dogodki lahko brskate na spletni straniwww.festival-lent.si, kjer sproti objavljamo novosti in zanimivosti!

V letošnjem letu so še posebej ugodni nakupi v času predprodaje med 4. majem in 11. junijem, saj lahko dobite vse vstopnice po nižji ceni! Z nami pa ostaja festivalska vstopnica Lenta, najugodnejši način za ogled bogatega izbora prireditev, ki vas bo popeljala na več kot 90 dogodkov – v predprodaji stane le 20 €, v redni prodaji pa 25 €! Ob tem pa z njo dobite vstopnice za programske vrhunce po nižji ceni, brezplačne prevoze z mestnimi avtobusi v času festivala ter prost vstop v kar nekaj mestnih znamenitosti.

Lentajmo skupaj, pričnimo poletje tudi letos – na Lentu!

——–

VEČ: http://www.festival-lent.si/
VSTOPNICE: http://www.festival-lent.si/vstopnice/cenik-vstopnic/
SPLETNI NAKUP VSTOPNIC: https://nd-mb.kupikarto.si/index.php